Tutun kollarımdan düşerim şimdi

A -
A +

Geçtiğimiz yıl İlhan Cavcav Sezonu’nda Gençlerbirliği küme düşmüştü.    Şimdi Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nda da benzer akıbete Fenerbahçe uğrar mı? sorusu yüksek sesle sorulmaya başlandı. Aslında bu sorunun cevabı çok net; Evet bu Fenerbahçe küme düşer. 20 yıllık Aziz Yıldırım iktidarı sonrasında bir bocalama olması doğal karşılanabilir ama başta Ali Koç olmak üzere, Comolli, Cocu, Koeman, Yanal gibi karar vericilerin yanlışlar silsilesinden iyi bir sonuç beklemek fazla hayalperestlik olmaz mı?
***
Fenerbahçe’nin durumunu en iyi özetleyen bir sahne yaşandı dün. Sarı-lacivertli taraftarlar, Sadık’ın dağlara taşlara giden bir şutunu uzun süre alkışladı. Hayır, hayır. İronik bir tepki değildi bu, “En azından mücadele ediyor” minvalinde bir destekti. Ne kadar hazin değil mi?
Ersun Yanal da çırpındıkça batıyor. Ya kararlarını kendi veremiyor ya da rüzgâr nereden eserse oraya doğru savruluyor.
Beşiktaş derbisinin en iyi ismi Miha Zajc’ı haftalarca yedek oturtup dün on birde sahaya sürüyor. Yine Galatasaray derbisinin en iyisi Elif Elmas’ı bu defa Trabzonspor karşısında kulübeye çekiyor. Bir de Andre Ayew meselesi var. Haftalardır takımı 10 kişi oynatan bu isme ısrarla forma vermesini anlamak gerçekten güç.
Ersun Hoca’nın hanesine artı yazılabilecek tek doğrusu, Tolgay ısrarından vazgeçip, Jailson’u hatırlamış olmasıydı ama elinde kaleye gidebilecek tek isim olan Valbuena’yı kulübede bekletmesine ne diyeceğiz? Mecburen sahaya sürülen Valbuena’nın son saniye üçlüğü, Fenerbahçe’ye “altın değerinde 1 puan!” kazandırsa da bu golün sarı-lacivertlileri ligde tutmaya yetip yetmeyeceğini kalan 4 maçta göreceğiz.
***
Ali Koç, dün Divan’da kürsüden eski yönetime veryansın ederek, en az 2 döneme daha ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Sayın Başkan; biraz arşive baksanız iyi olur. Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık görev sürecinde Fenerbahçe 6 şampiyonluk, 10 defa da ikincilik yaşadı. En kötü derecesi de 6’ncılıktı. Hani bunun mali durumla pek ilgisi olmadığını bilmeniz açısından…

MAÇIN ADAMI: Mathieu Valbuena

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.