Organize kötülük!

A -
A +

F.Bahçe, geçen sezon küme düşme tehlikesi atlattığında bile bu denli berbat bir oyun oynamamıştı

Hemen baştan söyleyeyim, başlıktaki ifadenin geçtiğimiz sezon Fatih Terim’in yaptığı göndermeyle hiçbir ilgisi yoktur.
O kadar kötü bir Fenerbahçe vardı ki dün akşam Konya’da, geçtiğimiz sezon küme düşme tehlikesi atlattığında bile bu denli “berbat” denilebilecek bir oyun oynamamıştı sarı-lacivertliler.
Esame listesine göre Fenerbahçe’nin teknik direktörü Zeki Murat Göle’ydi. Ancak sahaya çıkan on bire bakıldığında kadroyu yapanın Emre Belözoğlu olduğu çok net belli oluyordu. İyileşir iyileşmez kadroya ilk önce kendi adını yazan Emre’nin, kendisiyle birlikte birbirine çok benzeyen 6 orta saha oyuncusu tercih etmesi, sadece pas yapabilen, üretme becerisi gösteremeyen bir Fenerbahçe ortaya çıkarmıştı.
Yanlış on bir tercihi yüzünden, Fenerbahçe rakip ceza sahasına girmekte zorlanan, isabetli şutu atamayan, hatta köşe vuruşu bile kullanamayan bir takım hüviyetine büründü.
Oysa ki sarı-lacivertli takım zaten Galatasaray mağlubiyetiyle havluyu atmıştı. Önümüzdeki sezonu düşünerek Ferdi, Ömer Faruk ve başka genç isimleri hazırlamak iyi bir fikir olabilirdi.
Tatsız, tuzsuz geçen ilk yarıdaki tek heyecan 16’da yaşandı. Ömer Ali’nin kafa vuruşunda topun çizgiyi geçtiği izlediğim televizyon ekranında görülüyordu ama herhalde VAR’ın monitörüne farklı bir görüntü gitmiş olmalı ki gol geçerli sayılmadı. 40’ta Bajic’in şık vuruşuyla attığı gol maçtaki belki de izlenebilecek tek hareketti.
40 yaşına merdiven dayayan artık PlayStation oynamak için bile refleksleri azalan Emre, kendine 63 dakika sabredebildi.
Hakem Hüseyin Göçek’in 66’da Skubic’e komik; 75’te Ömer Ali’ye ise haklı çıkardığı kırmızı kartlar bile Fenerbahçe’yi hareketlendirmeye yetmedi.
Sarı-lacivertli takımın uzatma bölümüyle birlikte 21 dakika dokuz kişi oynayan rakibine bile diş geçirememesi, durumunun ne kadar vahim olduğunu belgeliyor aslında.

MAÇIN ADAMI: Guilherme

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.