Karantina günleri bitti!

A -
A +

Tatsız, tuzsuz ve ruhsuz da olsa Galatasaray pandemiden sonraki ilk galibiyetini aldı

Pandemiden sonra Süper Lig’de altı hafta oynandı. Altı hafta boyunca sadece iki takım hiç maç kazanamadı. Bu iki takım dün akşam yedinci haftanın açılışını yapan Galatasaray ile Göztepe’ydi.
Öyle bir ilk yarı izlettiler ki, karşılaşmanın istatistiği tutulsa “Lig tarihinin en temposuz maçı” unvanının açık ara sahibi olurdu.
İlk 45 dakikada sadece iki pozisyon vardı. Onlar da iki kaleci Beto ile Okan’ın rakiplerine ikramından başka bir şey değildi. Ancak oyuncular o fırsatları bile değerlendirmekten acizdi.
***
Fatih Terim, 3-1 mağlup oldukları Trabzonspor maçı sonrasında “Gemiyi en güzel şekilde limana yanaştırmaya çalışacağız” diyerek takımdaki bazı oyuncuların biletini keseceğinin sinyallerini vermişti ama dün yine “kaybeden” kadro sahadaydı. Üstelik kulüp resmî sitesinden üzerinden isim vermeden ifşa edilen “bonservis uyanıkları” yine başroldeydi. 
Tamam sarı-kırmızılı futbolcular pandemi sürecinde iyi çalışmamış olabilir, teknik ve taktik açıdan Fatih Terim kariyerinin en kötü sezonunu geçiriyor da olabilir ama koskoca Galatasaray’ı köşeye sıkıştırmaya çalışan futbolcuları sahaya sürmek “İmparator” lakaplı bir hocaya hiç yakışmadı.
***
Galatasaray seneye Muslera dönene kadar kaleyi koruyacak bir isim arıyor. Bence Okan Kocuk’un yerine de bir kaleci bakmalılar. 
Bu arada Sarrachi’nin gol vuruşu gerçekten harikaydı ama kalenin önünde piknik yapar gibi yere serilmiş bekleyen Beto’nun da çoktan emekliliğinin geldiğinden haberi yokherhalde. 
Ha unutmadan Napoleoni’nin nizami golünü iptal eden Koray Gençerler ve onu VAR’a çağıran Zorbay Küçük, boş vakitlerinizde kural kitabı okuyun ya da okumaktan hoşlanmıyorsanız iyisi mi bol bol futbol maçı izleyin. Çünkü faul nedir bilmiyorsunuz?

Maçın adamı: Emre Akbaba

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.