Erzurum çarşı pazar...

A -
A +

Erzurumspor, Galatasaray’ı neredeyse hiç tehdit edemedi. Cimbom, Marcao penaltı yaptırmasa kalesinde tehlike bile yaşamayacaktı

Erzurumspor-Galatasaray maçında beni en çok şaşırtan görüntü Younes Belhanda’nın kaptanlık pazubendiyle sahaya çıkmasıydı.
Çok değil Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in 13 gün önce söylediği “Onların ne halt yediğini anlatacağım…” sözünün gizli öznesinden biri olan kişi bu Belhanda. Hatta FIFA’ya şikâyet dilekçesi gönderdiği söylenen.
Takımdaki herkesin yüzde 15’lik “pandemi indirimi”ni kabul ettiği ortamda, aidiyet duygusunu bir tarafa bıraktım, yabancı bir ülke adına savaşan lejyonerin bile yapmayacağı çiğliğe imza atan kişiye pazubent vermek, en hafif tabiriyle saçmalıktır.
* * *
Fatih Hoca’nın sahaya sürdüğü kadroya baktığımızda anlıyoruz ki Alanyaspor mağlubiyetinin sorumlusu kaleci Fatih imiş!
Evinde bu sezon galibiyetle tanışamayan Erzurumspor’a karşı henüz ilk dakikalarda Belhanda’nın liderliğinde oyunu rakip kaleye yıkan Galatasaray, önce Falcao ile direğe takıldı, 20’de ise golü buldu.
Galatasaray adına çok daha kolay geçecek maça Erzurumspor’u ortak eden Marcao oldu.
Ceza sahası içine gönderilen şişirme topu Gomes’e aldıran sonra da dönmesine izin veren Marcao, çalımı da yiyince penaltıyı göze alarak tekmeyi vurunca skora denge geldi.
Sadece penaltı gollerini izleyebildiğimiz Falcao, 54’te usta golcü olduğunu hatırlattı. Tabii burada, Falcao’nun klas golünün yanı sıra Babel’in harika ölçülü pasının da hakkını vermek lazım.
* * *
Bu yıl FIFA kokardı takan Arda Kardeşler çok kolay bir maçı çok ama çok kötü yönetti.
Galatasaray’ın ilk golünde İbrahim Akdağ’a 1 değil, 2 değil tam 3 defa Babel’in arkadan yaptığı faulü değil Arda Kardeşler, Arda Turan bile çalardı.
Anlaşılan geçen hafta Fatih Terim’in “Bizim VAR’lar genel olarak sağlık taraması gibi” sözü hem Kardeşler’in hem de VAR’daki Suat Arslanboğa’nın kimyasını bozmuş.
Marcao’nun ceza sahası içinde Gomes’e yaptığı faulü burnunun dibinden göremeyerek VAR ikazıyla vermesi acizlikten başka bir şey değildi.
Falcao’nun ilk sarı kartı ne kadar doğruysa, ikinci karttan oyun dışına atılması son derece yanlıştı.

MAÇIN ADAMI: Arda Kardeşler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.