Şans kapıyı kırınca…

A -
A +

Fatih Terim sabır istiyor ve “1 Ocak’ta bambaşka bir Galatasaray olacak” diyor. Kredisi bir hayli yüksek olsa da Fatih Hoca’nın söylemi ile eylemi arasındaki tutarsızlıkları yüzünden sabır taşırdığını da görmesi gerekiyor.

Bizzat Burak Başkan’ın “Kendine kulüp bul” dediği Feghouli’nin sürekli on birde sahaya çıkması gibi.

Verilen son şansı kullanamadıkları söylenen Yedlin ve Luyindama’nın yine on birde olması gibi.

İstenmeyen adam ilan edilen bir diğer isim Diagne’nin kurtarıcı olarak sahaya atılması gibi.

Sadece Berkan ve Morutan
Dünkü Göztepe maçına kadar 13 resmî karşılaşmada 13 farklı on bir sahaya süren Fatih Hoca’nın, bu rekorunu geliştirerek 14’e yükseltmesi “İdeal on birimi hâlâ arıyorum” itirafından başka bir şey değildi.

Berkan Kutlu’nun 6 numarada oynaması takımı rahatlatan; Morutan’ın sağ kanada çekilmesi ise hücum zenginliğini artıran olumlu hamlelerdi.

Ancak santrforda kiralık oyuncu olan Halil Dervişoğlu’nun tercih edilmesi “Geleceğin Galatasaray’ı”nı inşa ettiğini söyleyen hoca için büyük bir çelişkiydi.

Üstelik kulübede tapusuna sahip olduğun ve Bordeaux’nun 8,5 milyon avro ödemeye hazır olduğu Mustafa Muhammed gibi bir isim varken.

İrfan Can bombayı patlattı
Kerem ve Feghouli’nin kaptırdığı toplarla ilk yarıda ciddi sıkıntı yaşayan Galatasaray, bir de üstüne Luyindama’nın ikramı sonrası kalesinde golü gördü.

Ndiaye’nin vuruşunun gol olması aslında Galatasaray’ı bir nevi kurtardı. Çünkü pozisyon kornerle sonuçlansa Muslera kırmızı kart yiyecekti ve sarı kırmızılıların işi daha da zorlaşacaktı.

Lazio maçında kaleci Strakosha’nın büyük hatasıyla maçı kazanan Cimbom, benzer performansla günü kurtardı.

Göztepe kalecisi İrfan Can, ilk yarıda Halil Dervişoğlu’na asist yaparak pimini çektiği bombayı, 56’da yine Halil’in 30 metreden attığı şutu altyapıdaki bir kalecinin yemeyeceği şekilde bacaklarının arasından kaçırarak patlattı.

MAÇIN ADAMI: Berkan Kutlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.