Atanı Larin tutanı Ersin

A -
A +

UEFA Avrupa Ligi maçlarında rakibinin topla oynamasına müsaade eden ve kendi yarı alanında iyi kapanarak netice alan Galatasaray, benzer uygulamayı Beşiktaş derbisinde de vizyona soktu. Beşiktaş ise bilindik görüntüsündeydi. Maça önde baskıyla başlayan ve öyle de devam eden siyah beyazlı takım bir türlü ceza sahası içine giremedi. Marcao’nun dönüşünün etkisiyle ilk yarım saatlik bölümde ciddi bir pozisyon vermeyen Galatasaray, Cicaldau’nun golüyle öne de geçti. Ancak, Muslera’nın hem zamanlama hem de topu tokatlama tercihi, Beşiktaş’ın oyuna tutunmasını sağladı.

Diagne mi, Halil mi?

Normalde en uçta Halil ve Mustafa’yı kullanan Terim’in, derbi için şapkasından Diagne’yi çıkarması kurguladığı oyun anlayışıyla çelişiyordu. Önde bulacağı boş alanlar ve yapacağı yıpratıcı koşularla Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşatacak Mustafa varken Diagne’nin tercih edilmesi, Terim’in hanesine yazılacak kritik bir hataydı. Ayrıca, 64 dakika boyunca ceza sahası içine dalışı dışında hiçbir varlık gösteremeyen Morutan’a sabredilmesi de çok çarpıcıydı.

En kahraman Larin

Genellikle bu tip derbilerde bir kahraman mutlaka çıkıyor. Dünün kahramanı da Cyle Larin’di. İlk golünü ön direk bölgesinde bulan Kanadalı, ikincisini Yedlin’in gafletinden de faydalanarak “Arka direk” lakabının hakkını verdi. Golü yedikten sonra 4-4-2’ye dönen Galatasaray, bitime 10 dakika beraberlik fırsatını da yakaladı. Mustafa’nın köşeye giden şutunu çıkaran Ersin, takımına üç puanı getiren isim oldu. Bu arada geçen sezon sıkça gördüğümüz penaltı tekrarı dünkü karşılaşmada da uygulanması gerekirdi. Çünkü, Mustafa topa vururken, Umut Meraş neredeyse yanındaydı.

Maçın adamı: Cyle Larin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.