Çift ruhlu Aslan!

A -
A +

Süper Lig'de vasat bir Anadolu takımı görüntüsü veren Galatasaray, Avrupa'da bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Bakmayın siz Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığına, Şampiyonlar Ligi'nden farksız bir grupta yenilgisiz lider olmak öyle her babayiğidin harcı değil. Bu tip zaferlerin kulübün genlerinde olduğunu biliyoruz ama sahadaki oyuna bakınca da siyah ile beyaz kadar ayrılabilecek bir fark olduğu aşikâr.

Organizatör Feghouli
Galatasaray'ın dün akşamki ligden farklı görüntüleri şuydu. Öncelikle Morutan'sız orta saha daha diri bir görüntü verdi. Tabii, burada oyuncuların fazladan efor sarf ettiğini de belirtmek lazım. Fatih Terim, hücum planını Feghouli üzerinden yapmıştı. Neredeyse her sarı kırmızılı oyuncu, topu kapar kapmaz Feghouli'yle buluşturmaya çalıştı. Cezayirli oyuncu da organizatör rolünün hakkını verdi. Feghouli'nin, Cicaldau'ya attığı nefis pasın haricinde ilk 45'te girilen beş net pozisyonun dördünde imzası vardı.

Psikolog şart!
Sahasına iyi kapanan ve rakibinin bıraktığı boş alanlara doğru topu hızla taşıyan Galatasaray, Diagne yerine daha etkili bir santrforla oynasa belki de tarihî bir fark bile çıkarabilirdi. Bu arada lig maçlarında kediye dönen Muslera'nın da dün panter gibi olduğunu eklemek gerekir. Üç net kurtarış yapan tecrübeli kaleci, penaltıyı bile kurtardı.

Tabii bir cümle de müthiş destek veren ve takımının itici gücü olan taraftara söylemek gerekir. Yıl 2021 olmuş hâlâ daha sahaya yabancı madde atılması ilkelliğinden vazgeçilememiş olmasına ne demek gerekir, bilemiyorum... Fatih Terim, oyuncularının Türkiye ile Avrupa arasındaki bu enteresan farklılığı için psikologlara mı gider, mentör desteği mi alır bilemem ama eğer bu ilginç durumu çözebilirse, hem ligdeki imajını düzeltir hem de şampiyonluk yarışında "Ben de varım" diyebilir.

MAÇIN ADAMI: Sofiane Feghouli

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.