VAR mısın yok musun?

A -
A +

Açıkçası, geçen haftanın rotasyon mağduru Galatasaray’ın, son 7 lig maçında 5 mağlubiyet, 2 beraberlik alan Altay’ı çok rahat yeneceğini düşünüyordum. Başlama düdüğü sonrası Mustafa Denizli’nin katı savunma yerine çok açık bir oyun tercih ettiğini görünce, bu öngörüm daha da pekişti. Fakat, kısa bir süre sonra yanıldığımı anladım. Siyah beyazlı takımın oyun planı, kontralarla rakibini eksik yakalamak üzerine kurulu olsa da, ilginçtir golü Galatasaray savunması yerleşikken buldu. Özellikle ilk 45 dakikalık bölümde Altay takımının hücuma çıkarken verdiği devasa açıklar, sarı kırmızılılar tarafından (üstelik Kerem gibi bir oyuncuya sahipken) değerlendirilemedi. 

Golde faul şüphesi
Cicaldau’nun Covid’e yakalanması Fatih Terim’e oyun planını değiştirmek zorunda bırakmış belli ki. Yoksa 4-4-2’nin orta göbeğinde Berkan-Taylan ikilisini tercih edeceğine pek ihtimal vermiyorum. Bu ikili Galatasaray’ın üretkenliğini azaltan en önemli sebeplerdi. 14 hafta boyunca gole hiçbir şekilde katkı veremeyen Van Aanholt, iki defa getirip “Al da at” şeklinde verdiği pasları, Mustafa direğe nişanladı, Halil ise kullanamadı. 34’te Halil’in beraberlik golünde, Murat Akça’ya faul yapıp yapmadığı iyi bir çekim olmadığı için anlaşılamadı. Doğal olarak da VAR golü onaylamak zorunda kaldı. Ancak pozisyon incelenirken Halil’in yüz ifadesi sanki golde faul olduğu hissini uyandırdı.

Gerçekten penaltı mı?
Galatasaray, devrede baskısını artırsa da istediğini Diagne, Morutan ve Barış’ın oyuna atılması sonrası bulabildi. Köşe vuruşundan gelen topu Diagne ağlara yollayınca her şeyin düzeleceği sanılsa da, aşırı risk Altay’ı maçta tuttu. 86’da Altay’ın kazandığı penaltı bana göre son derece yanlıştı. İbrahim’in kafa vuruşunda Berkan’ın elleri doğal konumda olmasının yanı sıra, top göğsünden sekerek sağ koluyla buluştu. Anlaşılan VAR’daki Bahattin Şimşek risk almak istemedi ve hakemi monitöre davet etti. Bence, böyle bir penaltıyı çalmak Cüneyt Çakır gibi bir markaya hiç mi hiç yakışmadı.

MAÇIN ADAMI: İbrahim Öztürk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.