Aslan İtalyan çukuruna düştü

A -
A +

Adana Demirspor’un teknik patronu Vincenzo Montella, dört eski Aslan’ı on birde sahaya sürerek, bir nevi yeni Galatasaray’ın eski Galatasaray’a karşı maçını izletti. Aynı İtalyan, santrforunu da kulübede oturttu ve 4-6-0 tercihiyle oyunu göbekte çoğalarak kilitledi. Adana’da gol yükü doğal olarak Onyekuru, Emre Akbaba ve Belhanda’nın üzerindeydi. Ancak, Emre Akbaba Galatasaray’daki günlerinden farksız; Belhanda ise EYT’yi bekleyen bir görüntü sergileyince, lig birincisi ile ikincisinin maçına yakışacak bir oyun ortaya çıkmadı. Bu bölümde sahada tek parlayan isim Onyekuru ve kaleci Muslera’ydı.

Adana duvar ördü

Millî ara öncesi lider Konya’yı deviren Galatasaray ise koltuğu devralan Adana Demirspor’u alt edebilecek formülü bir türlü bulamadı. Gomis’i topla buluşturacak bir organizasyon yapamazken, herhangi bir pas ağı da oluşturamadı. Tabii, Galatasaray’ın rakip ceza sahası içine girmekte zorlanmasının ana sebebi Adana Demirspor’un kenarları açıp göbekte iyi kapanmasıydı. Özellikle savunmanın göbeğindeki Semih Güler, “kariyer maçını” oynadı. Ancak, Okan Buruk’un bu durumu uzun süre izlemesi de, ciddi bir soru işaretiydi. Mata ve Oliveira gibi top tekniği yüksek oyuncuları yanında oturtan Okan Hoca, 57 dakika boyunca rakibinin ekmeğine yağ sürmekle meşguldü.

Yerli mecburiyeti sancısı

57’de oyuna giren Mata’nın yüksek tekniği, 7 dakika sonra Stambouli’yi oyundan attırmaya yetti. Ancak 10 kişi kalan Adana Demirspor’un havlu atması beklenirken, ev sahibi ekip daha tehlikeli olmaya başladı. Tabii yine burada Okan Buruk’un Seferovic-Midtsjö, Torreira-Barış ve Rashica-Dubois gibi aşırı risk barındıran değişikliklerinin etkisi büyüktü. Üç yerli oyuncu mecburiyeti muhtemelen Okan Hoca’nın elini kolunu bağlıyor. Eğer bu mecburiyet olmasa Kerem ve Yunus’un dünkü görüntüleriyle forma giyme ihtimalinin olmadığı çok açık ortada. Yerli oyuncu kalitesinin düşüklüğü ve alternatifsizliği Galatasaray’ı gelecek haftalarda daha da çok zorlayacak gibi.

MAÇIN ADAMI: Semih Güler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.