Çarpık haberleşme!

A -
A +
Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu, Karaman’daki çocuk tacizi skandalı sorulunca “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu (Ensar Vakfı) karalamak için gerekçe olamaz” dedi.
Onlar ne yazdı: Bir kereden bir şey olmaz!
         ***
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Uludağ’da “Bizim eksiğimiz, tasarruflarımız. Bu düşük tasarruflarla bizim Çin, Hindistan gibi büyümemiz biraz zor” dedi.
Onlar ne yazdı: "Paranız yoksa da tasarruf yapın."
         ***
Koalisyon kurulamamış, ülke seçim hükümetine devredilmişti. Cumhurbaşkanı canlı yayında “Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya anayasayı inşa edebilecek bir sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum çok daha farklı olurdu” dedi. Program öncesi Dağlıca’ya hain saldırı düzenlenmişti.
Onlar ne yazdı: "400 vekil verilseydi Dağlıca olmazdı."
         ***
Ankara Tren Garında 103 kişinin öldüğü saldırıdan sonra Başbakan Davutoğlu, “Bir uyuyan hücre varsa, Suriye’de olduğu gibi, bunları toplayın bir yere atın hiç kimse de görmesin diyemeyiz. Elinizde eylemin olabileceğine dair bir veri olmadıkça tutuklayamazsınız” dedi.
Onlar ne yazdı: "Canlı bombayı eylem yapmadan tutuklayamayız."
         ***
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kimin giyimine kuşamına karışıyoruz. Değerlerine saygı isteyen anne baba, affedersin kızının birilerinin kucağında oturmasını ister mi? Dolmabahçe’den Başbakanlık ofisimin önünden Kadıköy’den gelenlerin filan orada durumunu görüyorum. Bunlar kendi değerlerimle uyuşan şeyler değil. Buna rağmen toplumumun insanıdır diyorum, ben onun dinine, yaşamına karışamam diyorum ve saygı gösteriyorum. Ama aynı saygıyı da ben ondan istiyorum.”
Onlar ne yazdı: "Dolmabahçe'de oturup Kadıköy'den gelen kadınları dikizliyor."
         ***
Bu örneklerin onlarcası var. Bunlar yakın dönemde konuşulanlar.
Aynısını Özal’a da yapmışlardı. Akşam taksicilik yaparak evini geçindiren öğretmeni övmek için “Benim memurum işini bilir” demişti rahmetli. Rüşvete ve yolsuzluğa teşvik ettiğine yordular. Ertuğrul Özkök yıllar sonra çarpıttıklarını kabul etti ama bir kere o sözler yapışmıştı…
Çarpıtıyor, daha sonra bunlara hem kendileri inanıyor hem de toplumu inandırıyorlardı…
Ama geçti o günler…
 
 
Türk entrikasına karşı Hint saflığı
 
Kanal7, Hint dizileriyle gündemde. Kanal, “Bir Garip Aşk”ı ithal etti. Dizi çok tutuldu. Geçtiğimiz hafta da final bölümüyle izleyicilerine veda etti. Kanal 7 Kurumsal İletişim Müdürü İhsan Aydın’a bu ilginin sebebini sordum. İlginç bilgiler aldım. Aydın anlatıyor: “Diziyi eylül döneminde satın aldık. Normal süresi 20 dakikaydı. 400 bölüm. Biz 80 dakikadan 100 bölüme düşürdük. Daha tanıtım yapmaya başladığımızda tutacağını fark ettik. Önce ilk 100'e sonra 10-15 program arasına girdi. Sadece Kanal7 değil, genel izleyici kitlesini de yakaladı. Türkiye’de büyük bir hayran kitlesi var. Çok entrika olmadan, ahlâk kriterlerine uygun, saf masum aşkları işlediği için sevildi. İnsanlarımız kavga, gürültü, entrika ve ihanetin işlendiği dizilerden ve evlenme programlarından sıkıldı. Gündüz kuşağı için bir alternatif sunduk. Başrol oyuncusunu getirdik. Basına davet gönderdik ilgi görmedi. Ama sosyal medya yıkıldı. Artık yayıncılara fan grupları yol gösteriyor. Satın alma ekibimiz Hindistan'a gitti. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki dizi daha getirdik. Yeni sezonda da yenileri olacak...”
Diğer televizyonlar da Hint seferine çıkarsa şaşırmayın…
 
 
MERAK EDİYORUM!
 
KUTLU DOĞUM GARABETİ: Diyanet, Peygamberimizin dünyaya teşriflerini "Kutlu Doğum Haftası" adı altında nisan ayında kutluyor. Oysa Peygamberimiz Rebiülevvel ayının onikinci gecesi (Mevlid Kandili) doğdu. Bu tarih de bu sene 11 Aralık 2016 gecesine denk geliyor. Nisan ayına bağlama fikri, Mümtaz'er Türköne'nin önerisiyle başlatılmış, Zaman gazetesi tarafından da Diyanet eliyle yaygınlaştırılmıştı. Hükümet cemaate ait ne varsa reddediyor, bu garabete niye sımsıkı sarılıyor?
AA HABERLERİ: Anadolu Ajansı 96 yaşında. Dünyanın birçok noktasında bayrağımızı dalgalandırıyorlar. Millî sesimiz, gururumuz. Ancak ajanstaki arkadaşlar doğum günü sevincini biraz abarttı. 6 Nisan günü abonelere "Anadolu Ajansı 96 yaşında" başlıklı tam 85 haber servis edildi. 
BASILI GAZETE ISRARI: Mustafa Karaalioğlu’nun ‘Karar’ından sonra Avni Özgürel de “YeniBirlik” isimli bir gazete çıkarmaya başladı. Dünyada gazeteler dijitalleşirken bizimkiler kâğıda sarılıyor. Son iki yılda 10’un üzerinde gazete çıktı. Merak ediyorum, bu ısrar neden?
(Geçen hafta Tansu Çiller’in başdanışmanlarından Mehmet Bican’ın kitabından bahsederken bir alıntı yapmıştım. Bican mail göndermiş, "Hatırlanmak güzel ama böyle bir cümle yazmamışım" demiş. Baktım, ben kaynakları karıştırmışım.)
 
 
Gitti!
 
Oktay Ekşi 'vekil'di gitti.
Cüneyt Ülsever çekildi gitti.
Cüneyt Arcayürek eceliyle gitti.
Cengiz Çandar atıldı gitti.
Darısı Emin Çölaşan, Uğur Dündar, Hasan Cemal'e...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.