Bizim sitede bir terörist

A -
A +
DEAŞ'lı bir terörist yılbaşında Türkiye'nin en ünlü eğlence mekânını kana buladı.
Habertürk gazetesi ikinci gün şunları yazdı: "Katil 23.57'de Zeytinburnu 58. Bulvar Caddesinden elinde sigara sırtında çantasıyla yola çıktı. 01.18'de Reina'ya girdi. Üç kez aydınlatma mayını fırlattı. Montunu çıkarıp gitti. Üzerinde 500 lira bulunuyordu. Ortaköy yönüne 385 metre yürüdükten sonra taksiye binip Ulus'a hareket etti."
Olaydan beş gün sonra da bu sefer Milliyet Ankara bürosundan Tolga Şardan İstanbul'daki katliamla ilgili bilgiler paylaştı: "Katil Başakşehir'deki evinden 17.30'da çıktı. 01.17'de taksiden indi. 01.18'de Reina'ya girdi. 01.24'te kıyafetlerini değiştirdi ve mekândan çıktı. 4 kez taksi değiştirdi. Geceyi bir kafede geçirdi."
Bu bir gazetecilik başarısı. Lakin burada farklı bir durum var. Bizim sitede bir terörist Arkadaşlar olay yerine gitmeden katilin adımlarının sayısını bile yazarken teröristin ne ismi açıklanmıştı ne uyruğu ne de bağlantıları. Üstelik yayın yasağı da bulunuyordu. Katil, Başakşehir'de ev tutmuş. Üstelik bizim sitede. Aynı marketten alışveriş yapmışız. Polis baskın düzenlediğinde oradaydım. Fakat soruşturmanın selameti açısından yazmadım. Ertesi gün çarşaf çarşaf yayınlanınca şaşırdım.  RTÜK ve savcılık yayın yasağı koyuyor ama dinleyen olmuyor. Her seferinde...Güvenlik birimleri katillerin izlerini dakika dakika tespit ediyor. Her seferinde...Polis bilgileri bazı gazetelere özellikle servis ediyor. Her seferinde...   Bizim sitede bir teröristBaşkalaşmış 'Kaya'lar!   HDP'nin başörtülü milletvekili Hüda Kaya, Ortaköy katliamından sonra Noel kutlamalarına karşı çıkan mütedeyyinleri eleştirerek şöyle dedi: 'Yılbaşı haramdır' kampanyası yaptılar, bugün 'lanet'le geçiştirmeye çalışıyorlar. Oysa kendisi 28 Şubat zulmüne karşı duruşun sembol isimlerindendi. Başörtüsü sebebiyle üç kızıyla birlikte idamla yargılanmıştı. Bu yüzden bizim kesim tarafından sahiplenilmişti. Geldiği nokta içler acısı. Diyanet'e ve dindarlara saldırıyor. Türkiye, sağcıları ve dindarları arkasına alıp alıp en büyük kazığı yine onlara atan öyle 'Kaya'lar gördü ki... Bunların başında muhafazakâr iktidarı emperyalistler adına devirmeye kalkan Fetullah Gülen gelir. Yıllarca oy aldığı başörtülü insanlara "Arabistan'a gidin" diyen Demirel takip eder onu... "Halide Edip başını açmıştı Merve de açacak" diyen ANAP lideri Mesut Yılmaz... Dindarlar arasında gezip onların hassasiyetinin milimine sahip olmayan Nazlı Ilıcak... Ki kendisinin evinde Fazilet Partililere içkili yemek verme girişimi bile vardır. Türkeş'in yanında yetişip Özal'la makamlara kavuşan, sonra koyu ulusalcı olan Yaşar Okuyan, Namık Kemal Zeybek. Ve hatta Bedrettin Dalan... Darbe korkusuyla AK Parti'den ayrılıp en sert muhalif olan Abdüllatif Şener... Hangi birini sayalım. Tarih hiçbirini affetmedi Hüda Kaya'yı mı affedecek? Bizim sitede bir terörist   fitarih   Türkiye'de dergicilik çok zor. Hele ki tarih dergiciliği. Bir dönem İhlas Yayın Grubu bünyesinde Tarih ve Medeniyet çıktı. Dergi resmen çığır açtı. Bugün tarihçilik alanında kalem ve kelam sahibi birçok kişi bu dergide kendini gösterdi. Tarih ve Medeniyet 28 Şubat döneminde çok kişiyi rahatsız etti. Bu yüzden kapanmak zorunda kaldı.
Akabinde Yayın Yönetmeni Mehmet Fatih Can, tek başına Tarih ve Düşünce'yi kurarak o misyonu ileri taşıdı. Ne var ki o da maddi imkânsızlıklara kurban gitti ve 67. sayıdan sonra kapandı.
Bu arada karşı mahallede Toplumsal TarihNTV Tarih ve Altas Tarih yayınlandı.
2008 yılında Çamlıca Basım Yayın tarafından "Yedi Kıta" adıyla güzel bir dergi çıkarılmaya başlandı.

Albayrak Grubu bizim mahalledeki boşluktan istifade ederek 2012'de Derin Tarih'i yayın hayatına geçirdi. Mustafa Armağan yönetimindeki dergi iyi bir çizgi tutturdu.
Bu ay Tarih ve Düşünce ekolünden bir dergi daha tarihseverlere 'merhaba' dedi. Adı fitarih. Kelime anlamı 'tarihten' demek.
M. Cüneyt Usta yönetiminde genç bir ekip çıkarıyor dergiyi. Ahmet Şimşirgil ve Ekrem Buğra Ekinci hoca da birer makale ile destek veriyor...
Farklı bir çizgisi var. Mesela büyük harf hiç kullanılmamış. Tıpkı Osmanlı Türkçesinde olduğu gibi.
Yolları açık olsun.
    Bizim sitede bir teröristYürü be Ahmet Hakan, kim tutar seni!   On üç yıldır Hürriyet'te köşe yazan Ahmet Hakan, geçen hafta Kanal D Haber Dairesi Başkanı oldu. Kanal D ana haber bültenlerini artık o sunacak. Ama Hürriyet'te yazmaya devam edecek. CNN Türk'teki Tarafsız Bölge'yi de sürdürecek. Bu aralar Doğan Grubu'nda ondan gözdesi yok. İki koltuğuna dört karpuz verdiler. Yazar 'sorumluluğunun' bilincinde ki patronuna acayip korumalık yapıyor. Bu konuda Ertuğrul Özkök'ün esamesi bile okunmuyor. Ahmet Hakan üç gündür, Doğan Grubuna yapılan FETÖ aramasının izahını yazıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.