Kutup ayısı sendromu!

A -
A +
Kutup ayılarının eksi 90 derecede bile hayatta kalmalarını sağlayan beş santimetre kalınlığında iki katmanlı kürkleri vardır.
Suya girince dış katmandaki deri içeridekini ıslanmaktan korur. Ayı bu sayede kuru kalır. Neslinin tükenme noktasına getirilmesinin altında yatan sebep de işte bu çok değerli kürkleridir.
At kadar hızlı koşabildikleri, köpek balıklarından daha güçlü ısırabildikleri için avlanmaları da çok zordur.
Avcılar, onlara yakalamak için ilginç bir yöntem uygular. Ağzı jilet gibi keskinleştirilmiş bir baltaya fok balığı bağlar ve kara gömerler. Hassas burunları sayesinde kilometrelerce öteden kanın kokusunu alan ayılar, ete ulaşmak için yalamaya başlar. Tabii balta dilini keser. Yaladıkça kanı akar, aktıkça iştahı artar. Taa ki kan kaybından hâlsizleşip düşene kadar. Bir tutam etle koca hayvanı yere seren avcılar, kürkü çizik atmadan alıp gider.
...
Memleketin sosyal medyadaki hâli tıpkı kutup ayıları gibi.
...
Devamlı bir didişme durumu var.
Millet dilinden kanıyor, kan kaybettikçe iştaha geliyor.
Ne savaş, ne bir terör saldırısı ne de deprem... Afetler bile birleştiremiyor.
Bu gidiş gidiş değil...
Acilen aklıselim gerekiyor.
Yoksa post yere serildiğinde ah vah etmenin anlamı kalmayacak.
 
Medya terörizmi
 
Bir haftadır Atakan Kayalar isimli çocuğu konuşuyoruz. Ama yanlış yerden...
Bir hadisenin haber değeri taşıması için belli nitelikler taşıması gerekir. Haber doğru, dikkat çekici, önemli olmalıdır.
On yaşında bir çocuğun ayda 250 kitap okuması, yaşıtları çizgi film izlerken felsefeden konuşması haberdir.
Fakat bizde bu işler abartılarak yapılıyor. Haberin oluşturacağı tahribat hesap edilmiyor. Kimi kanallar Atakan’ı olağanüstü bir varlık gibi göstermek suretiyle reyting devşirmeye çalıştı. Çocuk ekran ekran gezdirildi. Hem onun hem de ailesinin psikolojisi altüst edildi.
Buna kimsenin hakkı yok!
 
 
Kim değişti?
Mustafa Yeneroğlu 2013 yılında şöyle bir Tweet atmış: "Ozan Ceyhun gibi geçmişi Müslümanlarla mücadeleden ibaret bir kişiyi birileri AK Parti’ye nasıl yakıştırır?"
O mesajdan iki yıl sonra Almanya'da yetişmiş Millî Görüş kökenli Yeneroğlu ile Almanya'da milletvekilliği yapmış Dev-Sol kökenli Ceyhun AK Parti'den aday oldu.
Yeneroğlu İstanbullunun oylarıyla parlamentoya girdi.
Ceyhun İzmir'den seçilemedi.
Ve Mustafa Yeneroğlu, parti politikalarıyla ters düştü ve geçen kasım ayında istifa etti. Ozan Ceyhun ise geçen gün Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğine getirildi.
Ortada müthiş bir değişim hikâyesi var. Pekiyi değişen kim?
a-) Ozan Ceyhun
b-) Mustafa Yeneroğlu
c-) AK Parti
d-) Hepsi
 
Bu kadarı fazla
 
Çin, Rusya ve Esad muhibbi Aydınlık gazetesi, Suriye'de iki şehit verdiğimiz gün akla zarar bir habere imza attı.
Haberde şöyle denildi: "TSK destekli örgütler, Suriye ordusunun denetimindeki bölgeye operasyon başlattı. Millî Savunma Bakanlığı iki askerimizin şehit düştüğünü açıkladı."
İçinde tek kelime Rusya ve Esad'ın geçmediği, askerlerimizi kimin şehit ettiğinin belirtilmeyip saklandığı bir metin.
Rusçu, Avrasyacı, İrancı olabilir, bu kadar şeye rağmen Esad ile masaya oturmayı önerebilirsiniz. Yetmez Mehmetçiğin katilini saklarsınız. Ama bu kadarı fazla!
 
Sağım solum dava!
 
Geçen hafta içi duruşması yapılan davalara bakar mısınız?
Gezi davası, Büyükada davası, Akıncı Üssü davası, Hrant Dink davası, MİT tırları davası, İzmir askerî casuslukta kumpas davası, Kavurmacı davası, Karaköy'de başörtülü üniversite öğrencisine saldırı davası, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi davası, Ceren Damar davası, Leylâ Aydemir davası...
Eksiği yok, fazlası var.
Memleket davadan geçilmiyor.
 
Mason cemaati
 
Dizi yazılar yazılı basının önemli unsurlarından biriydi, fakat unutuldu. Gerçek Hayat Yayın Yönetmeni Can Kemal Özer, Yeni Şafak’ta bu geleneği hatırlatan önemli bir çalışmaya imza attı.
Mason cemaatini ve CHP ile ilişkisini ifşa eden Özer, çarpıcı belgeler eşliğinde şu tespitte bulundu:
“Mason İsmet İnönü, Türkiye’de CIA destekli 1960 darbesiyle yolu açtı. 12 Eylül askerî darbesi, 28 Şubat postmodern darbesi, 12 Mart askerî muhtırası, 27 Nisan e-Muhtıra da mason patentlidir. 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin elebaşı Gülen dâhil, FETÖ’yü kuran 23 kişinin 16’sı da masondu.”
İşte üst akıl dediğimiz bu.
‘Cemaat’ üstü cemaat!
 
LAF OYUNU
-Eskiden dünya 'cinsel' yolla bulaşan hastalıkları konuşurdu. Şimdilerde gündem 'Çin’sel yolla bulaşanlar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.