Suç, ırkla ilgiliyse onları da kovalım mı ülkeden?

A -
A +
Bu haberleri son bir aydan derledim. Google’da “cinayet, tecavüz, cinsel istismar” diye yazıyorsunuz, sıra sıra dökülüyor. Toplam 50’ye yakın seçim yaptım, uzun tutmasın diye yalnızca 10 tanesini paylaşıyorum.
1-Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Hasan B, birlikte çalıştığı veteriner Ç.B'ye tecavüz ettiği için tutuklandı.
2-İzmir'in Ödemiş’te 16 yaşında iki öğrenci okul müdürü Ayhan Kökmen’i vurarak öldürdü. Çocukları öğrencilerden birinin babası olan B.Y’nin azmettirdiği ortaya çıktı.
3-Aydın’ın Nazilli ilçesinde, bir silah dükkânının sahibi olan 72 yaşındaki Sezai Kızılcan, av tüfeği satmak istemediği Mehmet isimli müşterisi tarafından tabancayla vuruldu.
4-Pendik D-100 kara yolunda Hasan Sel ve Hüseyin Sel adlı iki maganda yol vermedikleri gerekçesiyle 7 aylık hamile Ayfer Bahçıvan ve eşi Yunus Emre Bahçıvan’ın içinde bulunduğu otomobilin önünü kesip saldırıda bulundu. Otomobilin üzerine çıkarak tepinen iki maganda tutuklandı. Onları tebrik eden polis memuru açığa alındı.
5-Çorum’da Gökçen Şişman adlı genç kadın boşanma aşamasında olduğu eşi Selim Şişman tarafından otomobilde tabancayla öldürüldü.
6-İstanbul Kadıköy’de Fahrettin Öztürk adlı kişi öz amcasını öldürüp parçalara ayırdıktan sonra konteynerlere attı.
7-Antalya’da Özcan K. adlı kişi mutfak penceresinden girdiği evde 57 yaşındaki bir kadına tecavüz etti.
8-İstanbul’da Jokey Uğur P. ağabeyinin eşi N.P’ye iki jokey arkadaşının yardımıyla tecavüz etmekten yargılanıyor.
9-İstanbul Avcılar’da 4 ay önce kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşı Rabia K'nın boğazını falçatayla keserek, tecavüz etmeye çalışan, öldüğünü düşünerek göl kenarına bırakan ve üzerinden arabayla geçen Emre Çiçek hakkındaki soruşturma tamamlandı.
10-Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde engelli kadını zorla bir eve getiren 4 kişi, darp ve cinsel istismarın ardından kaçtı. Engelli kadının çığlıklarıyla ortaya çıkan iğrenç olayın ardından saldırganlar gözaltına alındı.
 
BU SUÇLULARIN HEPSİ TÜRK, SURİYELİ DEĞİL
 
Yukarıdaki haberlerin öznesi olan suçlular, sapıklar, katiller ve pedofillerin nüfus cüzdanlarında TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI yazıyor, SURİYE değil.
Etnisitelerini bilemiyorum, merak da etmiyorum. O konuyu, yani bu suçluların ırklarını öğrenmeyi Suriyeliler üzerinden iğrenç ve ırkçı bir kampanya yürüten İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ ile MHP’den kovulan, İYİ Parti’de de barınamayan politikacı eskisi Sinan Oğan’a ve mültecilerle ilgili insani duruş gösterenlere enayi diyen Two Size Yılmaz Özdil’e bırakıyorum.
Ektikleri nefret öyle artarak devam ediyor ki bu ülkeyi parçalayabilecek ve yok edecek nasıl bir kötülük var diye âdeta ince işçilik yapmaktalar.
Bunlar yüzünden suçsuz ve günahsız insanlar Suriyeli diye sokaklarda dövülmeye başladı. Kendilerini uyaranlara müptezel diye hakaret ederek ağızlarındaki pisliği etrafa saçmaktalar.
 
SURİYELİ HAMİLE KADINA TECAVÜZ EDİP 10 AYLIK ÇOCUĞUYLA ÖLDÜRENLER DE TÜRK’TÜ
 
6 Temmuz 2017 tarihinde Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde hamile bir Suriyeli kadına tecavüz eden ve 10 aylık kucağındaki bebesiyle birlikte vahşice katleden Birol Karaçal ve Celal Bay da TÜRK’tü.
Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve Yılmaz Özdil gibilerin bu korkunç olaya tepki verdiğini işiten oldu mu?
Olmadı.
Ne söyleyebilirlerdi ki?
Tutup da “Artık buramıza kadar geldi, bu TÜRKLER memleketlerine gitsin” diyecek hâlleri yoktu ya.
 
SUÇ BİREYSELDİR, IRKLARA GÖRE SUÇ TANIMLAMAK IRKÇILIKTIR
 
Hep söylüyoruz. Suç bireyseldir.
Suriyeli suç işlemez diye bir kural yok.
Tabii ki işleyebilir. Önemli olan adalet mekanizmasını onlar için de işletebilmek ki işletiliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu defalarca açıkladı, suça meyilli yüzlercesi sınır dışı edildi ve suç işleyenler de yargılanıyor ve cezaevine giriyor.
Ama bu oran Türk vatandaşlarının suça karışma oranlarıyla karşılaştırıldığında çok çok az. Olanların çoğu da kendi aralarındaki davalarla ilgili.
 
ALMANYA’DAKİ TÜRKLERİN SUÇ İŞLEME ORANI
Bir mukayese yapalım. Almanya’da da aşırı sağcı partiler ve ırkçılar Türklerin ve diğer göçmenlerin işledikleri suçları bahane ederek hepsinin ülkeden kovulmasını istiyor. Tıpkı Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Yılmaz Özdil gibi.
Üstelik Alman cezaevlerindeki tablo da onları doğruluyor.
2018 yılı verileri şöyle:
Alman cezaevlerindeki 50 bin 957 mahkûmun 16 bin 267’si yabancı vatandaşlığa sahip. Toplamın yüzde 32’si. Almanya genelinde yabancı vatandaşlık oranının yüzde 12 olduğu düşünülürse bu çok yüksek bir oran.
50 bin 957 mahkûmun 7 bin 644’ü de TÜRK VATANDAŞI. Yani mahkûmların yüzde 15’i TÜRK. Bu sayıya Alman vatandaşı olan Türkler dâhil değil, çünkü onlar Alman olarak kaydediliyor.
Türklerin işledikleri suçlar yüzde 42 cinayet, yüzde 38 adam yaralama, yüzde 37 cinsel suçlar olarak tasnif edilmekte.
Suç işleme oranlarının yüksek oluşunun sebepleri belli.
 
İNSANLIK KALPLERİNDE ÇOKTAN MEVTA OLDU
 
Türklerin ve tabii tüm göçmenlerin, dışlanmışlıkları, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeleri, ırkçılık, ayrımcılık, kendi gettolarına hapsedilmeleri, toplumun dışına itilmeleri, eğitimde kast sistemi, sosyal imkânlardan ve eğitim fırsatlarından faydalanamayışları bu durumun ortaya çıkmasında son derece belirleyici.
Zira Almanya ırkçılığın ve ayrımcılığın en vahim boyutlarda yaşandığı ülkelerin başında geliyor.
İnsanlar haklarını da bilmiyor. Polis teşkilatlarında görev yapanların hepsi olmasa da pek çoğu kripto Nazi.
O vakit ne diyelim?
Almanya bütün Türkleri kovsun, biz de Neonazilerin ırkçı saldırılarına hoşgörüyle mi bakalım?
Bugün Suriyeli mültecilere yönelik ırkçılığı yürüten bu tür milletvekili ve yazarların Alman ırkçılarından farkları yok.
Çünkü insanlık onların kalplerinde de çoktan mevta oldu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.