2019 YAŞ; Aslında kimler tasfiye edildi?

A -
A +
2019 YAŞ kararları ile ilgili bir kesim sürekli yangın yapıyor “Atatürkçü, Kemalist subaylar tasfiye edildi” diye.
Yalan bu. Gerçek bambaşka ve tamamen tersine.
Seçimlerde subay lojmanlarından çıkan sonuçları görüyorsunuz. AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde bir karşılığı yok. Varsa bile minimal seviyede.
Bu yaygaracıların akıllarınca koydukları hedef şu:
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı TSK içinde tamamen desteksiz bırakmak. Zaten mebzul miktarda FETÖ’cü var, biz de hatırı sayılır çoğunlukta olursak işin üstesinden geliriz hesabı. FETÖ’cüleri halledebileceklerini sanıyorlar hâlâ, on bin kere FETÖ’cüler tarafından yamultulmalarına rağmen. Sözcü yazarlarında zuhur eden yaygaranın arkasındaki pespayeliğin sebebi bu.
İşin anlatılanlar gibi olmadığını biliyordum da gelen bir mektup bu bilgilerimi teyit etti.
Göreve devam etmek istediğini belirten, talepte bulunmasına rağmen görev süresi uzatılmayarak “kadrosuzluktan” emekliye sevk edilen bir ALBAY kendisi. İsmi ve telefon numarası bende mahfuz.
 
BU BİR GİZLİ TASFİYE
 
Önce mektubundan şu satırları paylaşayım ki mektubu yazan Albay’ın derdinin “duygusal” olmadığı anlaşılsın.
“Yanlış anlamayın, emekliye ayrılmam benim için maddi vb. açıdan sorun oluşturmuyor. Allah’a şükür, evimiz, kira getiren birkaç gayrimenkulümüz, Türkiye şartlarında yüksek sayılabilecek emekli maaşımız ve ilave olarak OYAK birikimimiz var.”
Ancak Albay “Olanda hayır vardır düsturuna imanımız gereği mevzuata karşı boynumuz kıldan ince” diyor ama öte yandan da bu emeklilikte GİZLİ BİR TASFİYE amacı gördüğünü, kendisi gibi muhafazakâr yaşam biçimine sahip pek çok arkadaşının, üstelik çoğunun 28 yılını doldurmadan emekli edildiğini belirterek şu sözlerle devam ediyor:
“Ben sadece Sn. Cumhurbaşkanı’mızın yerli ve millî söylemine, 2023 idealine TSK içerisinde naçizane daha fazla katkı sunabilirim düşüncesiyle sistemde kalmak istiyordum. Bu arada, eğer Sayın Cumhurbaşkanı’mızın vesayet odaklarına karşı âdeta ölümüne verdiği mücadele olmasa idi, 28 Şubat zihniyetinin hâkim olduğu bir iklimde, bu rütbeye kadar bile TSK personeli olarak kalmamın mümkün olamayacağının idraki içinde olduğumu belirtmeyi de bir hakkın teslimi bakımından borç biliyorum.”
 
MUHALİF WHATSAPP GRUBUNU KURAN SUBAYA TERFİ, GRUPTAN ÇIKARILANA TASFİYE
 
Bana bu mektubu gönderen Albay ile ilgili tüm kişisel bilgilere sahibim bu arada. Çünkü yazmış ve ben de teyit ettim. Ama özel bilgileri aktararak onu buradan deşifre etmek istemiyorum. Şu kadarını söyleyeyim, son derece başarılı bir subaylık hayatı var ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı çalışmalar da takdire şayan. Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar ile de görev yapmış.
Ve son bir bilgi daha. Görev yaptığı okulda 2017 yılında bile Sabah, Türkiye, Star, Yeni Şafak, Akşam gibi gazeteler yasaklıymış ve onların yerine Doğan Medya’nın tüm gazeteleri ve Cumhuriyet ile Sözcü girmekteymiş.  Israrla iki kez CİMER’e başvurarak bu durumun düzeltilmesini sağlayan da o olmuş. Husumetin sebebini anlayın.
Ve bir enteresan bilgi daha.
Meğer subaylar arasında hâlâ çeşitli isimlerle WhatsApp grupları oluşturuluyormuş. Bunlardan biri de bir ilimizin adını taşıyan WhatsApp grubu. Bu gruptaki subaylar ekonomiye yönelik geçen yılki kur saldırıları ve sebze-meyve fiyatlarının fırlaması sırasında Twitter’daki trolleri aratmayacak yazışmalar yapmaktalarmış. Bizim Albay onlarla tartıştığı için grubu kuran kişi tarafından çıkarılmış.
Bilin bakalım ne olmuş?
O WhatsApp grubunu kuran subay terfi etmiş, bizim Albay emekli.
Buyurun YAŞ kararlarındaki başarınız. Sonuç ortada, arkada görüyorsunuz.
 
‘SÖYLESEM TESİRİ YOK, SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL’
 
Emekli edilen Albay bu mektubu neden yazdığını ibret verici satırlarla ise şöyle anlatıyor:
Çünkü bu coğrafyada kimseden emir almayan, kendi yerli ve millî çıkarlarının takipçisi bir Türkiye idealine inanıyorum. Çünkü bizi bu coğrafyadan silmek isteyenlere karşı bir beka meselemizin olduğuna inanıyorum. Bütün bu zorlukların üstesinden de Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde gelebileceğimize inanıyorum. Rabb’im onun ayağına taş değdirmesin istiyorum. Bir yandan da, evet biz bu yola makam mevki hırsı ile çıkmadık, bizim vazifemiz seferdir, zafer ise Cenab-ı Allah’ın takdiridir. Ancak, bu ideallerinizi paylaşmayanları ödüllendirirken bizimle yola çıkmaya hazır olanları boynu bükük, mahzun bırakmayalım istiyorum. Büyük şair Fuzuli’nin dediği gibi ‘Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil’. İnşallah dile getirmeye çalıştıklarımın bir tesiri olursa kendimi bahtiyar sayacağım.”
Son söz nasıl bir TSK olmalı sorusu için:
Bu ülkenin yetiştirdiği, bu topraklara ait subaylarımızın görev yaptığı, NATOtürkçü olmayan, FETÖ’den arındırılmış, muhafazakâr ve dindar subaylarını düşman olarak görmeyen bir TSK asıl hedef olmalı.
 
FUAT UĞUR DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
Bakan Varank cevaplamadı ama bu toplantının sebebi belli
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.