ABD’nin Türkiye’deki mal varlığı

A -
A +
Adam ciddi ciddi televizyonda Ayşenur Arslan’ın karşısına geçmiş “ABD’nin neden bu kadar çekindiğini anlamıyorum. Alüminyum ve çeliğe yüzde 50 zamla ancak 300-500 milyon dolarlık yaptırım olur. Halkbank meselesi neden unutuluyor?” diye dert yanıyor.
Evet, bu konuşan kişi Amerikan ajanı ya da yeminli bir Türk düşmanı değil. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu.
Dün Süleyman Özışık yazdı, uzatmayacağım ama devam ediyor “Tayyip Erdoğan’ın malvarlıklarını gündeme getirsene” diye. Dediğine göre ABD ile dişe diş mücadele eden Erdoğan, malvarlıkları gündeme gelince 180 derecelik dönüş yapmış.
İyi ki ülkemizin yönetiminde bunlar yok. Allah muhafaza, hainlik yapmazlar ama IQ problemleri nedeniyle ülkemizi perişan ederler.
Söylediklerini dinleyin, inanamazsınız. Aklınca ABD’ye tüyolar veriyor “Türkiye’yi nasıl mahvedersiniz” diye ve bu adam bu ülkenin parlamentosunda milletvekilliği yapıp devletin kasasından maaş alıyor.
Neyse ben yine de memnunum ve takdir ediyorum Aykut Erdoğdu’yu. CHP’yi iktidar yapmama andı içtikleri ve bunun gereğini yerine getirdikleri için bu ülkeye büyük hizmetleri var. Gerçi muhalif gazeteci Ece Sevim Öztürk konuşmasını dinleyince çok kızmış ve “Düşman işgalindeyken, hükûmet teslim olmuşken Sivas'ta "mandaya hayır" diyen bu milletin layık olduğu muhalefet bu mu? ABD'deki Reza Zarrab davasından medet uman bir muhalefet anlayışı vardı bir ara. Erdoğan sandıkta yenilse muhalefetin basiretsizliği yüzünden yine kazanıyor” diye yazmış ama Aykut Bey aldırmasın. Ece Sevim anlamaz bu işlerden, aynen böyle devam etsin. Varsa aklında ABD’ye vereceği başka tavsiyeler onları da anlatsın ki ABD Türkiye’yi köşeye sıkıştırsın, perişan etsin.
Malvarlığı önemli bakın, oradan devam etmek lazım. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen hafta “Malvarlığı diye sayıklıyorlar, ne biliyorlarsa açıklasınlar” demişse inanmayın, mutlaka saklıyordur bir şeyler. Bakın, misal Abdülhamit Gül ile Süleyman Soylu’nun ABD’deki malvarlıklarına el konulunca adamlar nasıl perişan oldu, o kadar yılda yaptıkları bütün birikim güme gitti.
Neyse, şakasını bile sürdüremiyorum artık. Ama tam o sıralarda Süleyman Soylu beni çok güldürmüştü “ABD’de tek bir malımız var o da FETÖ elebaşı. Onu da en kısa zamanda getirteceğiz” diyerek. Yılların espirisiydi gerçekten.
Süleyman Bey’in sözlerinden mülhem, aklıma geldi. ABD’lilerin, CIA’in ya da Pentagon’un Türkiye’deki malvarlığı hakkında fikri olan var mı acaba?
Benim aklıma bazı isimler geliyor ama…
Nasıl desem bilemedim.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.