KADEM Kademsizinin özrü kabahatinden büyük!..

A -
A +
Önceki gün çıkan yazımda KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Yıldırım Kara’nın 2017 yılında attığı tweet ile ben dâhil, Hilal Kaplan, Süheyb Öğüt, Cem Küçük ve Cemil Barlas’ın tutuklanmasını istemesini gündeme getirmiş, böyle birinin KADEM yönetiminde olmasıyla ilgili şaşkınlığımı ifade etmiştim.
Nasıl olup da bizlerin desteklediği ve her zaman savunduğu o kurumların omuz hizasından FETÖ ile kıyasıya mücadele eden bizlere böylesine bir nefret diliyle ateş edilebiliyordu?
Nitekim Ayşegül Yıldırım Kara da anlaşılan gelen tepkiler üzerine o tarihte silmeyi unuttuğu tweetini silmiş ve ardından bir flood hâlinde sözde özür yazısı yayınlamış.
Ayşegül Yıldırım Kara bu açıklamayı Twitter mecrasını kullanarak yaptığı ve bana göndermediği için tamamını yayınlama gereğini hissetmiyorum. Kendisi özür dilerken “Bundan 3,5 yıl önce, bambaşka bir bağlamda, kamuoyu bilinirliği olan hiçbir görevim yokken, açıkçası pek de düşünmeden attığım bir tweet üzerinden şahsıma ve KADEM’e yönelik asılsız iddialar ortaya atılmakta” diyor ve KADEM’i kendine “suç ortağı” yapmaya çalışıyor.
Ayşegül Yıldırım Kara bilmeli ki KADEM bizim sevdiğimiz, desteklediğimiz bir kurum. Tüm yönetim kurulu üyeleri de benim gözümde saygıdeğerdir. KADEM’i eleştirebilirim. Bu hakkım vardırBunu saldırı diye nitelendirmek ucuzluktur.
Ben yalnızca Ayşegül Yıldırım Kara’yı ve o nefret diliyle bizim tutuklanmamızı isteyen sözlerini gündeme getirdim.
Ve tabii ki o tweetin atıldığı zamanki “BAMBAŞKA BAĞLAM” nedir insan ister istemez merak ediyor. O BAĞLAM’ın ben devam ettiği kanaatindeyim.
Ayşegül Yıldırım Kara’nın daha sonra ÖZÜR sözleri geliyor:
“Tweetteki maksadını aşan ifadelerin muhataplarından tüm samimiyetimle helallik dilerim.”
Aslında yalnızca yukarıdaki özürle yetinip çekilmesi yeterliydi.
Ama yetinmemiş, bir sürü tevil ve onun bu tweetini gündeme getirdiğimiz için bizleri neredeyse suçlu çıkaracak bir tuhaflıkta sözler gelmekte. Neymiş, bir TV programında (Cem Küçük’ün TGRT’deki Günaydın Türkiye programındaki sözlerini kastediyor) kendisi için söylenen sözlerden dolayı helallik beklermiş. Neymiş, üç yıl önceki tweeti taranıp bulunmuş.
Peki, biz o vakit üç yıl önce söylenen her hakareti, her saldırıyı sineye çekelim.
Cumhurbaşkanı dâhil herkese birkaç yıl öncesinde edilen hakaretler, kullanılan hakaret içerikli nefret dili hep cevapsız kalsın.
Ayşegül Yıldırım Kara eline geçen bu “özür fırsatını” da ne yazık ki kaçırdı.
Ben aynı sözleri tekrar yazıyorum:
KADEM yönetiminden, Ayşegül Yıldırım Kara’nın yönetim kurulu üyeliğinin devam etmediği yolundaki haberi bekliyorum. Eğer gelmezse Sayın Başkan Saliha Gümrükçüoğlu’nun bu sözleri onayladığı anlamını çıkarırım ki bu beni ve kuşkusuz arkadaşlarımı çok üzer.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Siz 101’ler! Gençleri öldürtmekten bıkmadınız mı? Doymadınız mı kana?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.