Kim’den konuşuyoruz tanıyıp, bilelim...

A -
A +
Türkçe kelime oyunları yapmaya ne müsait bir ismi var değil mi? Ben de kendimi alamadım işte.
Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar dünyanın gündemine oturmuşken, Türkiye, Ermeni asıllı Amerikalı şey Kim Kardashian’ın açıklamalarıyla başlayan tartışmaları konuşuyor.
Kim, malum “Azerbaycan derhal durdurulmalı ve Türkiye’nin yardım etmesi engellenmeli” çağrısı yaptı sosyal medya hesabından.
Bu sözleri değerli basınımız “Kim Kardashian’dan küstah açıklama” diye verdi beklendiği üzere.
Peş peşe gelen tepkilerin kreşendosu ise Show Haber Sunucusu Ece Üner’dendi:
Kardashian'ın kameralara göstermeye alışık olduğu, dolayısıyla hepimizin yakından tanıdığı büyük bir kaynağı var. Bu sözleri söylerken ve bu çıkışı yaparken de yine aynı kaynağı mı referans aldı acaba?”
Ece Üner konuşmasıyla Kim Kardashian’ın silikon vadisine dönmüş olan dünya çapındaki ve devasa boyutlardaki poposunu ima etti tabii. Bir kafede rastladığı başörtülü kızlara “Yallah Arabistan’a” diye çemkiren ve bu paçoz üslubu yüzünden yargılanan dizi oyuncusu Deniz Çakır da aidiyeti gereği olarak hiç sektirmeden “Bu nasıl avam, yakışıksız bir üsluptur. Pes yahu... Bu üslup ile Ana Haber Bülteni sunuyor. İnanılır gibi değil” diye yazınca işler çığırından çıktı. Ece’nin Deniz’e verdiği ağır cevap ise on binlerce kere paylaşıldı, arkasından devreye şarkıcı Alişan girdi vs. vs…
Dün bir baktım, hem nalına hem mıhına ustası Ertuğrul Özkök Ece Üner’in sözlerinden rahatsız olmuş ki, nereden çakarım diye düşünüp durmuş ve sonunda Kardashian’ın diğer marifetlerini sıralamış. Kısaca “Onu bu kadar hafife alma Ece, ağır ol hafiften” demeye getirmiş.
Ece Üner bir analoji yaptı Kim Kardashian ile ilgili fikrini açıklarken. Burada söz söyleme hakkı ve özgürlüğü konusunda sınırsız hoşgörüye sahip olduğunu düşündüğüm Özkök’ün tepkisini not edelim ve geçelim.
Aslında onun da dediği gibi kadın çok “yetenekli” hakikaten.
Ünlüler dünyasında bir kural vardır. Bir kere bir ŞEY olmaya gör, eğer istersen arkası geliyor. Özellikle de ABD’de.
Sözünü ettiğimiz bu “zarif hanımefendi” de onlardan biri. Mabadıyla dağları devirerek önüne gelen tüm engelleri aşıp, önce televizyon yıldızı, ardından iş kadını, aktris, model, şarkıcı, stilist, influencer ve kitap yazarı olan Kim Kardashian, meğer hukuk eğitimi de almaya başlamış. Adını diğer kız kardeşleriyle birlikte yaptığı ve doğumları ile estetik ameliyatları dâhil hayatlarının 24 saatini kameraların önünde yaşayarak çektikleri show programıyla duyuran, ondan sonra da alıp başını giden Kim Kardashian, mesleklerini birer altın bilezik olarak koluna takmış olsa da durmuyor. Aynı zamanda bir NGO, yani sivil toplum örgütçüsü kendisi. Bir adalet savaşçısı. Cezaevi mahkûmlarının hak ve hukuklarını kollayacakmış.
Şimdi ister misiniz 4-5 yıl sonra uluslararası hukuk alanında da uzman olsun ve ABD’nin temsilcisi olarak Birleşmiş Milletler’de karşımıza çıksın.
Siyahi kocası ise rap şarkıcısı, müzik prodüktörü ve moda tasarımcısı Kanye West. Kendisi hakikaten bir değer. Çok başarılı, 9 Grammy ödüllü ve defalarca aday gösterilmişliği var. Demek Kim’de bir cevher bulmuş ki evlenmiş.
O da olayların insanı.
Forbes’ın zenginler listesine girmiş bir isim Kanye West. Büyük ortağı olduğu Yeezy adlı şirketinin çıkaracağı yeni spor ayakkabıları için İsrafil ve Azrail isimlerini seçince Müslümanların tepkisini çekmişti.
İki yıl önce yine çok ünlü rapçilerden Drake’in bir şarkısında birlikteliğini anlattığı kadının Kim olduğu ortaya çıkınca işler çığırından çıktı. Kanye, Drake’e çok kızdı. Kanye son zamanlarda Twitter hesabından iki yıldır karısından boşanmaya çalıştığını, Kim’in bir diğer rap şarkıcısı Maek Meel ile bir otelde buluştuğunu, kaynanasının da ırkçılığını yazdı.
Son olarak geçen temmuz ayında ABD Başkan adaylığını açıkladı. Kendisine ilk destek tabii ki değerli eşi Kim ve teknoloji dehası Elon Musk’tan geldi. Ama Kim Twitter hesabından eşinin bipolar bozukluğu olduğunu söyleyince araya bir dram girdi.
Kanye koyu bir Trump hayranı. Beyaz Saray’da ziyaretine gitti onu.
Bir analoji de ben yaparsam şayet, Kim eşinin bipolar bozukluğu olduğunu söylese de Kanye West aslan gibi adam. Güçlü, başarılı, tuttuğunu koparan biri. Kim’in üvey babası Bruce Jenner da aslan gibi ona bakılırsa. Gerçi o annesiyle evlendikten ve Kylie ile Kendall adlı kız kardeşlerinin doğumundan sonra dişi aslan olmayı seçti ama sonuçta aslan aslandır. Transseksüel olduktan sonra Caitlyne Jenner adını seçen 68 yaşındaki eski üvey baba Bruce, geçen yıl kadınken erkek olan 21 yaşındaki Sophia adlı “biri” ile evlenecekti ama sonrasını takip edemeyip kaçırdım.
Evet, sözünü ettiğimiz ve üzerinde tartıştığımız “aile” ve toparlayabildiğim kadarıyla mevcut fotoğrafları bu.
Keşke onun yerine haklı davasında Azerbaycan’ın yanında olduklarını açıklayacak bir Cem Yılmaz, Sıla, Athena Gökhan, Halit Ergenç, Beren Saat, Şahan Gökbakar, Mehmet Günsür, Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Berna Laçin, Engin Altan Düzyatan, Tarkan, Erol Evgin, Mazhar Alanson, Demet Akalın, Sezen Aksu vd. olsa da onları konuşsaydık.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.