Ah be Safiye, yapılır mıydı bu?

A -
A +
TRT’de yayınlanan Masumlar Apartmanı’nı izlediniz mi bilmiyorum. Reyting rekorları kırıyor. Bunda en büyük pay da Aktris Ezgi Mola’ya ait. Ezgi Mola travmatik çocukluğunun kalıntısı olarak ileri derecede temizlik obsesyonu olan Safiye adlı bir genç kadını canlandırıyor. Müthiş bir performans sergiliyor. Hakikaten şapka çıkarılacak bir oyunculuk.
Önceki gün Hatay’da ormanların “Ateşin çocukları” adlı bir PKK’lı grup tarafından yakılması ve bu yangınları kendilerinin çıkardığını üstlenmesi üzerine toplum bekledi ki ağaç, yeşil alan deyince duyarlılık kumkuması kesilen sinema, tiyatro oyuncuları, şarkıcılar ve komedyenler iki çift laf etsinler. Terörü, PKK adını zikretmeseler bile (Ödleri patlıyor PKK demeye) kınasalar.
Ezgi Mola bunu yaptı. PKK’nın adını anmasa da terör dedi en azından ve “Hatay yanıyor” tag’ını ekleyerek şöyle yazdı:
“Lanet olsun!!! Kendi başını yesin terör örgütün de! Bi bitmediniz ulan adiler, kötüler, pislikler! Yansın o yangında parmağı olanlar!”
Olsun dedim ben. Bu da yeterliydi.
Altındaki yorumlara baktım, iktidara yakın olanlar “PKK adını söylemek çok mu zor?” diyor, muhalefet adı altındaki troller de “TRT’de yayınlanan dizide oynadın böyle mi oldu?” diye çemkiriyor.
Fakat Ezgi Mola kendi mahallesinin baskısını hesaba katmamıştı.
Misal Levent Üzümcü, Barış Atay ya da başka bir PKK sevici telefon açıp “Sen ne yapıyorsun, PKK’ya laf edilir mi?” filan mı dediler bilemiyorum 4 saat sonra yeni bir tweet paylaştı ve aynen şöyle yazdı:
“Bakalım yeniden ağaçlar dikilip Hatay’daki yaralar onarılmaya çalışılacak mı yoksa rant alanı mı olacak! 'Nolcak zaten yandı, boş orası villa olsun, otel olsun'  diyen bir kara cahil güruh görmeyiz umarım! Bakalım kaç ağaç dikilecek!!!”
Kıyamet koptu. Ezgi Mola bir yandan linçe uğradı, bir yandan destek yağdı. Oyuncu bu kez terörü lanetleyen önceki tweetini hatırlatmak zorunda kaldı 1 gün oldu nerdeyse, önce okuyalım, lanet olayın şüphelisi olsa da olmasa da bu illete hep lanet olsun dedim, demeye de devam edeceğim!!!!” diyerek.
Bu kez terör de demiyor, illet diye adlandırıyor.
Ah be Safiye…
Senin elini kolunu bağlayan ne acaba? Şahsi düşüncelerin mi yoksa kariyer hesapların mı?
Temizliği bu kadar tutkuyla yapıyorsun. Terör temizliğini de istemen gerekmez miydi?
Neyse gerçeğe dönelim.
Ezgi Mola’nın 1 milyon 600 bin takipçisi var.
Terörü lanetleyen ilk tweeti 2600 kez paylaşılmış (RT), 105 kez alıntılanmış ve 37 bin 100 kişi tarafından da beğenilmiş.
Ama “Bakalım kaç ağaç dikilecek” diye ayar verdiği tweeti ise 8200 kez paylaşılmış (RT), 2100 kere alıntılanmış ve 102 bin 200 beğeni almış.
Aradaki farkı görün diye yazdım. İşte Ezgi Mola’lar “Bizim asıl müşterimiz bunlar” diye bakıyor ve ona göre pozisyon alıyorlar.
Yoksa vatanseverlikmiş terör karşıtlığıymış hepsi hikâye.
Gezi olaylarında, Kazdağları’nda ağaç için bir bardak suda kasırgalar estirenler ormanları PKK yakınca sus pus oluyorlar.
Sadece şerefsizliklerinden değil inanın. Müşterileri onlar.
İstisnalar var elbet. Misal biri Fettah Can. Şarkıcı ve besteci. Şöyle yazmış:
“Bu yangını başlatan PKK’lı piçlerin bulunup o ormanda benzin dökülüp yakılması lazım. İnsan Hakkı insan olana verilir bu yaratıkları cezaevlerinde beslemeye gerek yok. Bu arada PKK’lılara bu şerefsizlere sempati duyanlar destekleyenler hepinizin Allah belanızı versin.”
İnsanın içini soğutuyor değil mi?
Daha fazla Fettah Can lazım bu ülkeye.
 
Fuat Uğur'un diğer yazısı
Kim bu Yargıtay’daki 80 üye?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.