FETÖ’cüleri sosyal medyada tespit etme kriterleri

A -
A +
Bilindiği üzere sosyal medya; Twitter başta Facebook ve Instagram FETÖ’cülerin en çok yuvalandığı, fake hesaplarla bol bol manipülasyon yapıp yalan haberler üreterek insanları kışkırttığı bir mecra.
Gazetedeki günlük yazılarımı paylaştığımda ya da Twitter’da örneğin bir konuda fikrimi söylediğimde altındaki yorumlardan FETÖ’cülerin kim olduklarını anlayabiliyorum artık.
Biz bunları geçmişte vatan sevgisi olan insanlar olarak tanıdık ve karşımıza almadık. İyi insanlar olduklarını düşündük. Ancak ne zaman ki vatan haini olduklarını öğrendik, ne zaman ki Hrant Dink suikastını organize ettiklerini anladık, ne zaman ki 7 Şubat 2012’de gerçek yüzlerini gösterip MİT darbesini yaptılar o vakit bizler için bittiler. Ardından gelen 17-25 Aralık darbesi yanılmadığımızın kanıtı oldu.
Biz bunlarla mücadeleye başlar başlamaz, onları dindar ve vatansever sanıp karşısında olan CHP’liler, vatan haini ve aslında dinsiz olduklarını öğrenir öğrenmez aynı safa geçtiler FETÖ’cülerle.
Şimdi çeşitli sahte hesaplara sahip FETÖ’cüler, ironik biçimde bizim geçmişte bunların vatan haini olduğunu anlamadan önce yazdığımız birkaç cümleyi ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. Demek istiyorlar ki bizim gibi şerefsizler hakkında siz geçmişte olumlu sözler ettiniz.
Ettik evet, bilmiyorduk ki namussuz, şerefsiz ve vatan haini olduğunuzu. E şimdi ne mal olduğunuzu bile bile size destek veren CHP lideri var, o size yetiyor tabii.
 Adam daha ne desin?
-Cemaatin oylarına talibiz.
-Fetullah Gülen’in kitapları neden toplatılıyor?
-Zekeriya Öz iyi bir savcıdır, görevini layıkıyla yapmıştır.
Neler söylemedi ki? Fetullah Gülen iblisi “Kontrollü Darbe” dedi, aynını tekrar etti. Tiyatro dedi, papağana bağladı. 15 Temmuz öncesi FETÖ’cü yayın organlarını kapattırmamak için milletvekillerini siper etti güvenlik güçlerinin önüne. MİT tırları belgelerini aldırtıp Can Dündar’a yayınlattı.
İşte bunun içindir ki sosyal medyadaki FETÖ’cüler İYİ Parti’lilere, CHP’lilere, HDP’lilere, Davutçulara, DEVA’cılara değil, bize saldırırlar.
Ben şimdi bir yöntem kullanıyorum.
Eskiden sivrisinek ve karasinekleri öldürmek için açık havada oturulurken masalara içinde şekerli su ve içinde az miktarda deterjan olan bir kap bırakılırdı. Sinekler o kaba üşüşür, yapışır ve ölürlerdi.
İşte bu yöntemi uyguluyorum sosyal medyada.
Ortaya FETÖ’cüleri gıdıklayan bir paylaşım bırakıyorum. Bu paylaşım satılmışlık genlerini harekete geçirince altına hemen yorumlar bırakıyor. Sosyal medya hesabımı yöneten arkadaşlarım ise hepsini, tek tek sıklıkla kokladıkları Fetullah Gülen’in iç çamaşırlarına gönderiyor.
Böylece büyük bir temizlik harekâtı yapılıyor.
Bunları tanımak aslında çok kolay hâle geldi.
Fake olduğu belli profillerine, kullandıkları takma isimlere, yaptıkları yorumlara bakınca derhal anlaşılıyor.
Geçen ay bir paylaşımım nedeniyle hepsi birden “Ne mutlu Türk'üm diyene” diye yorum attı yazdıklarımın altına. Ben bazen Çerkes olduğumla ilgili ya da Çerkeslerle ilgili yazılar yazıyorum ya, onun için ırkçılık kozlarını kullanıyorlar. Profillerine baktığımda nedense daha çok İYİ Parti’ye meyyal olduklarını görüyorum.
Neyse geçen ay takip eden dostlarıma “Siz nasıl tanıyorsunuz sosyal medyadaki FETÖ’cü şerefsizleri?” diye sordum.
Herkes kendi yöntemini yazdı ve ben de onları toparladım.
Sizinle de paylaşayım:
İşte Twitter’daki takipçilerimden sosyal medyada FETÖ’cü tespit etme kriterleri:
-Benim anahtarım KHK. Bununla ilgili tweetleri beğenmiş ve paylaşmışsa ve bunu paylaşanlar takibe alınmışsa anlıyorum.
-Atatürk maskesi etiket oldu, ellerini açık ediyor.
-Yeni taktik rakılı masa, lgbt bayrağı veya ateist profil dokunuşları.
-Can Dündar’ı, Emre soytarısını, “Kaç saat oldu?”yu RT etmişlerse kesin FETÖ soytarısıdır.
-Çok basit aslında. Aynı anda Sözcü, Cumhuriyet, Birgün, Tele 1, Halk TV’yi RT eden, kamufle olmak için her kesimden kişiyi takip edip araya beddua sıkıştıran, KHK hikâyeleri paylaşıp bir de “Hepinizi yargılayacağız” diye tehditler savuranların alayı FETÖ’cü. Ama Atatürk profili 1. Şart
-FETÖ’cüye söylenen lafa zıplıyorsa kesin FETÖ’cüdür.
-Hesap adını "FETÖ" ile beraber yazıp arattığınız zaman, ülkenin başına bunca bela açan kanlı terör örgütüne tek kelime kötü söz söylememişse, kesin haşhaşidir. Bir de kullandıkları jargonu bilirseniz hemen anlarsınız.
-Bir örnek. “Eskiden AK Parti’ye oy verdim, artık oy moy yok.” Bu kesinlikle bir FETÖ jargonu. Başka örnek, “Erdoğan’a tapıyorsunuz” lafı da en bilindik FETÖ cümlesi.
-Kıllandığımın adını önce Google, sonra Facebook’ta, daha sonra İnstagram’da arıyor, gerekirse tek tek takipçilerine ve 5-6 yıl önceki paylaşımlarına bakıyorum. Ve Bingo! Hiç şaşmaz.
-Takipleri fazla ama buna karşılık takipçileri yoksa ve Mustafa Kemal fotoğrafı varsa kesin FETÖ’cü. Bir de yabancı isim kullanıyorlar. Buna dikkat.
-Top sakal, “Demokrasi, insan hakları” zırvalamaları, hapiste hastalanan zavallı (!)mahkûmlar için tahliye talebi, “Gün gelecek, devran dönecek” sayıklamaları, KHK, Dolar kuru (ederleri 1 dolar olduğundan meraklılar) ve Tayyip Erdoğan karşısında geçirdikleri histeri krizleri.
Ben FETÖ/PKK hesaplarını “3’lü süzgeç”le şöyle tespit ediyorum:
a)Tweetlerinde kullandıkları kelimeler
b)RT ve beğenileri
c)Takip ettikleri.
En geç üçüncü şıkta deşifre oluyorlar.
-Takip ettiklerine ve takipçilerine, tweetlere verdiği cevaplara bakacaksın, hemen belli oluyor.
-Tanıdığım bütün FETÖ’cü kadınlar başlarından örtüyü attı.
-CHP’ye vurdukça, en sonunda “CHP’li olduğumu nereden çıkarttın” diyorsa FETÖ’cüdür.
-Atatürk profili ve isminin önüne TC koyanlara dikkat.
-“FETÖ’cülerin de hepsinin de Allah belasını versin” ya da “Kim darbe yaptıysa Allah belasını versin” diyenler katıksız FETÖ’cü.
-FETÖ’cüler, FETÖ’ye küfredebiliyor, çünkü onlara göre FETÖ muhayyel bir örgüt. Yani hayali ve kendileriyle bir ilgisi yok. Buna kendilerini inandırdıkları için rahatlıkla FETÖ için “Allah kahretsin” diyebiliyorlar. Ama onlara “Fetullah Gülen’in şerefsiz bir vatan haini olduğuna inanıyor musun?” diye sorduğunuzda fener görmüş tavşan gibi kalıyorlar ya da kıvırıyorlarsa FETÖ’cü oldukları tescillenmiş demektir...
Evet, elimde toplananlar bu kadar.
Ama FETÖ’cülerin ne kadar kılıktan kılığa girdiklerini bilenler onlardan her şeyi bekleyebilirler.
FETÖ’cü bir “abla” eğer açık saçık bir filmde oynaması gerekirse oynar.
O kadarını diyeyim de siz anlayın.
 
Fuat Uğur'un diğer yazısı
FETÖ’cüleri sosyal medyada tespit etme kriterleri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.