Aman karış(tır)masınlar!

A -
A +
 Cumartesi akşamı bir haber gördüm, Kadıköy'de "Kıyafetime karışma" eylemi yapmış bir grup kadın. 'Durup dururken şimdi ne alaka' diye düşündüm. Meğerse hemen peşinden "kıyafete karışma" fitnesi gelecekmiş.
Lakin bu kadar açık bir kadına CHP'liler bile sahip çıkmaz benden söylemesi. En son "şortlu kız" provokasyonu zaten sınırları zorluyordu. Daha ne kadar açılabilirler ki diye düşünüyorduk.
Beterin beteri de varmış demek.
Bir erkek aynı şekilde dolaşsa bütün kadınlar "İmdat! Sapık var!" diye bağırır, en başta erkekler karşı çıkar, yarı(dan fazla) çıplak gezen bir kadın olunca en başta oradaki erkekler sahip çıkmış, çok enteresan. Tahminimce o erkeklerin çoğu eşinin, kızının öyle dolaşmasına asla izin vermez.
Bundan sonra daha da ses getirici eylem yapmak istiyorlarsa affedersiniz anadan üryan dolaşacak birini bulmaları lazım.
Kadın ve çıplaklık denince herkesin aklına Rus kadınları gelir ama Antalya'daki Rus turistler bunlardan daha edepli.
Her neyse, biz yine de karışmıyoruz. Kim kime karışabilir ki?
Zaten ben karışabilsem şahsen düzgün örtünmeyen Müslüman kadınlara karışırdım. Mesela 20 yıl önce tesettürlü hanımların pantolon giyme oranı %0'a yakındı. Hele son 10 yılda %80'leri geçti.
Artık onlar da "karışmayın" diyor, öyle olsun. Sen pantolon da giyersin, rengârenk eşarp da takarsın, pardösüsüz uçuşan pembe etek de giyersin. Kim ne diyebilir ki sana, baban, kocan karışmadıktan sonra. Biz karışmayız ama unutma gün gelir sizi "diğerleriyle" karıştırırlar.
Kapalılar yarı açılıyor, yarı açıklar tam açılıyor, tam açıklar iyice açılıyor. Hızlı gidişat aynen böyle. Sınırlarda gezen tipler ise bunalımda.
Peki o zaman sınır neresi? Nasıl giyinen birisi çıkarsa uyarılacak. Giyinmeyi unutursa mı?
Tamam, "Hey, aile var" diyen çıkmasın, kimse ahlak bekçiliğine soyunmasın.
Biz de karışmayalım, güvenlikçi de.
Peki polis de mi karışmasın? Ahlak şubesi ekipleri diyorum, sizi nasıl ayıracak gerçeklerinden? Sonuçta o tür kadınlar da "çalışmak" için her yolu deniyorlar değil mi?
Ve tabii, "Bizde her yol var abi"ciler. Onlardan nasıl korunmayı düşünüyorsunuz.
Tekin olmayan saatlerde ve mekânlarda örtülü de olsan güvende değilsin o ayrı konu da, sen bu kıyafetinle hiçbir yerde ve saatte güvende değilsin.
Güvenlikçi işten atılmış, bir daha da kimse sizi uyarmaz.
 
Bundan sonra ne yaparsanız yapın kimse size karışmaz, tamam ama dikkat edin karıştırmasınlar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.