Hayırlı bayramlar...

A -
A +
Kurban Bayramımız mübarek olsun! Efem, öncelikle büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyor; akranlarıma el sallıyorum. Ve diyorum ki mevzu bayramsa; şöhretmiş, mevkiymiş, kariyermiş hepsi boş be yaa...
-Yeter yaa, yeter yaa!! 4 tencere dolma sardırdınız parmaklarım buruştu! Bir de baklava açtırıyorsun! Benim yazım var, bakanla bıdı bıdı...
Anne: Sus! Yaptığın banaysa öğrendiğin kendine. El adamı kor iki günde kapının önüne!..
Nine: Almıyorlar ki onu! (Ben, mavi ekran)
Dünyayı geziyor dolanıyor, eli kolu boş dönüyor... Heh he...
Anne: (nineye kaş göz yaparak) yavrum beniim, sen hizmet ehlisin; sen hep bize bakıcan hiç gitmeyecek benim kuzum. Muck... Allah herkese senin gibi evlat nasip etsin, sana da cennet köşkleri. (Dangk!) Şaşkınn, sık serp şu cevizleriii!
Ben; Ühüü, rezil etçem köşemde sizi!..
Arife günü bizim evde bunlar yaşandı, işte sair yurdum manzaraları;
Kayseri’de kurban pazarında ‘kıran kırana pazarlık’ lafını çok yanlış anlamış bir besici dayı, satacağı kurbanlık için elini tutarak (o klişe bol sallamalı hareket) pazarlık yaptığı adamın fark etmeden parmaklarını kırdı! ‘Mala geleceğine cana gelsin diyerek’ dik duruşunu sergileyen müşteri amca barışmak için bin 500 TL daha indirim istedi ve aldı...
Dip köşe bayram temizliği yapan hanımlar yine terör estirdi! Akşama kadar diş fırçasıyla lamba kafası ovalayan, doğum lekesini bile telleyen, süpürgeyi "gez göz arpacık" stili kullanan annelerin "Bas maaaa! Oraları daha yeni sildim #*!" çığlıkları nöbetler hâlindeydi. 
‘Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri hız kazandı' haberlerine özenen evlat evin mutfağında hijyen denetimi yapmaya kalkınca anneden terliği yedi! Acıdımadem Hastanesi hekimleri, terliğin tokalı oluşunun tahribatı arttırdığını ancak evladın hayati tehlikesi bulunmadığını açıkladı.
Ekranlarda yine doktorlar diyetisyenler vatandaşa sağlıkla ilgili akıl dağıttı. "Uzmanlar uyarıyor, kurbanda et tüketimine dikkat! Valla tansiyonunuz ibreyi kökler, şunu tüketin bunu yemeyin, şeker uzatılırsa reddedin 'ya bi yürü git' deyin" tavsiyelerinde bulunuldu...
Bayramlarda izinsiz hazır SMS üretimi yapan örgütlerin kökünü kurutmaya kararlı olan Polis, Çerkezköy'de bir eve düzenlediği operasyonda çok sayıda hazır bayram tebrik mesajı ele geçirdi. Şiirsel temalarla bezeli; ceplerine şeker, başına gül yaprakları döken bu yapmacık mesajlar imha edildi. Ve; "Gelin canlar bir olalım, şahsımıza özel olmayan mesajlara cevap yazmayalım, yazdırmayalım" çağrısı tekrarlandı.
Acemi kasaplar bu bayram da acilleri doldurdu. Birçok vatandaşımız ise, pişmiş mi diye kavurma tenceresinden aldığı taneyi tadarken ağzı dili damağı kavurdu! Kaçan danalar, trafiği birbirine katan boğalar ana haberlerin gözdesiydi. Önceki bayram kaçırdığı danayı Discovery Channel'da gören sade vatandaş ise kalp krizi geçirdi!
Bir sonrakine hayırla erişebilmek temennisiyle heppimize heppinize hayırlı bayramlar...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.