Tarihten sözler

A -
A +
“Dünyada savaşmayacağım tek ülke Türkiye’dir.” (Adolf Hitler)
Kumandanlarından biri Adolf Hitler'e sorar:
-"Türklere neden saldırmıyoruz?" Bu soru üzerine Hitler şöyle der:
-“Türkler öyle bir millettir ki, eğer saldırırsak tamamını yok etmemiz gerekir. Yoksa 1 tane bile hayatta bırakırsak, yeni bir devlet kurar ve intikamını alır."
“Haydi beni bir daha tutuklayın İngilizler! Ama tutuklamak ve öldürmekle iş bitmiyor. İşte öldü sanılan Türkler, cenaze törenleri için hazırlanan tabutları katillerinin başlarına geçirdiler.” (Mohandas Karamçand Gandi)
“Türk milleti iki bin yıldır profesyonel askerdir. Bütün Türklerin mesleği askerliktir.” (Donaldson)
“Türkler az söylerler çok iş yaparlar.” (Abraham Lincoln)
“Secaat ve cesaret bakımından Türklerden üstün; büyük hedeflere ulaşmak bakımından da onlardan dirayetli hiçbir kavim yoktur. Cenab-ı Hak onları aslan sıfatında yaratmıştır.” (İbn-i Hassul)
“Türklerin yalnız sonsuz bir cesareti değil, iradeleri sersemleştiren bir sihirbaz zekâsı vardır. İşte Türk, bu zekâsıyla zafer kazanır, uygarlıklar kurar ve insanlık dünyasında en şerefli hizmeti başarır. Zaten Avrupa’nın yarısını yüzyıllarca boyunduruk altına almak başka türlü mümkün olamazdı.” (Çarnayev)
“Dünyada iki bilinmeyen vardır. Biri kutuplar, diğeri Türkler.” (Albert Sorel)
“Türkler pek farkında değil ama Avrupalılar şu gerçeğin farkındadır. Tarihten Türkler çıkarılırsa ortada tarih diye bir şey kalmaz.” (Fritz Neumark )
“Silahlı milletin en canlı örneği Türklerdir. Bu diyar köylüsünün orak, kâtibinin kalem ve hatta kadınlarının etek tutuşunda silaha sarılmış bir pençe kıvraklığı vardır. Türk ata biner gibi oturur, keşfe yollanan asker gibi uyanık yürür.” (Helmuth Karl Bernhard von Moltke)
“Bana Türklerden kurulu bir ordu verin dünyayı rehin alayım.” (Napolyon)
“Başka millet askerinin, artık muharebeyi kaybettik, yenildik diye silahını bırakıp savaştan vazgeçtiği hâllerde, Türk askeri için muharebe yeniden başlar." (İngiliz General Maude)
“İstediğiniz kadar dağlara haç koyun, gökyüzüne her baktığınızda hilâli göreceksiniz.” (Aliya İzzetbegoviç)
“Bir şeyleri eksik olduğu zaman sadece sabrederler. Giyimleri ve teçhizatları hafif, yorgunluğa mütehammildirler, süratleri hayret vericidir. Cengiz Han'ın askerlerine benzerler." (Thevenot)
“Türkler ölmeyi biliyorlar, hem de iyi biliyorlar. Ben de ölmeyi bilen bir milletin yenilmeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim. Burada hiç yoktan ordular kurmak ve bu orduları ölüme sürüklemek mümkün. Bu imkânlardan bol bol faydalanıyorum. Fakat, meydana getirdiğim orduları sendeleten bir engel var: Türklerin yaşayan hatıraları! Üç-dört yüzyıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler, şimdi de silinmez hatıralarıyla her teşebbüsü sendeletiyorlar. Hemen her yürekte bu korkuyu seziyorum. Demek ki yalnız Türkleri değil, onların tarihini de yenmek lazım. Bu durumda ben, Türklerin düzinelerle milleti idare etmelerindeki sırrı da anlıyorum. Onlar milletleri bir kere yeniyor fakat kazandıkları zaferleri ruhlara ve nesillere nakşedebiliyorlar.” (Fransız Tarihçi Albert Sorel)
“Dünyada, Türklerden başka hiçbir ordu bu kadar süre ayakta duramaz.” (General Hamilton )
“Türkler öldürülebilir ama mağlup edilemez” (Semame İbni Eşref)
“Biz Türk-İslam ülkücüleri Allah'a hamdolsun, inanan insanlarız. Savaşımızda gönül, kafa ve bilek yan yanadır, dilimizde 'dua', elimizde 'kılıç' vardır.” (Seyyid Ahmet Arvasi)

Ninem diyor ki; Eceli gelen köpek cami duvarını pisler!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.