Sözler mühim

A -
A +

Arkadaşları ile devamlı kavga eden sorunlu bir genç varmış. Babası bir gün ona ders vermek istemiş. Ona çivilerle dolu bir torba ve boş bir tahta vermiş. Oğluna:
– Arkadaşların ile tartışıp kavga ettiğin zaman her sefer bu tahtaya bir çivi çakacaksın.
Genç, arkadaşları ile yine kavga etmiş ve birinci günde tahta perdeye 35 çivi çakmış. Sonraki zamanlarda arkadaşları ile iyi geçinmeye çalışmış ve her geçen gün daha az çivi çakmış.
Gün gelmiş ki delikanlı kimseyle tartışmadığı için hiç çivi çakmamış. Babası onu yeniden tahtanın önüne götürmüş ve demiş ki:
– Bugünden başlayarak tartışmayıp kavga etmediğin her gün için tahtadan bir çivi sökeceksin...
Günler geçmiş. Bir gün gelmiş ki tahta perdede hiç çivi kalmamış.
Babası ona şöyle demiş:
“Aferin iyi davrandın ama bu tahta perdeye dikkatli bak; çok delik var... Artık hiçbir şey geçmişteki gibi olmayacak. İnsanoğlu tartışırken kötü, kırıcı söyleyebilir. Her kötü kelime bir yara, her kırıcı sözden bir delik aynen kalacak, kapanmayacaktır... Bir arkadaş ender bir mücevher gibidir. Seni güldürür, yüreklendirir sen ihtiyaç duyduğunda yardımcı olur seni dinler sana yüreğini açar.”
Arkadaşlarınızın, dostlarınızın ve en önemlisi sevdiklerinizin kalbini incitirseniz, sonrasında kendinizi affettirseniz de kalplerinin bir köşesinde hep bir sızı kalacaktır... Dil yarası kapanmayabilir...

Ninem diyor ki; Bıçak yarası geçer, dil yarası geçmez.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.