Kim?

A -
A +
Tüm dünyadaki savaşlar için de geçerli, içimizde yaşananlar için de...
Ülke değerlerimizi, millî reflekslerimizi iyi bilip bu gücü zayıflatmak için etnik kargaşalar çıkaranlar, geçmişte de sağ sol, laik dinci, başörtüsü, o parti bu parti ve daha niceleri... Yalandı ve yaşanıyor...
Kaosun oluşumunu isteyenlerin ekmeğine yağ sürülüyor. At gözlüğüyle bakan, piyon görevi üstlenmiş, günübirlik çıkar ve menfaati dışında hiçbir şey düşünmeyen milyonlarca insan içimizde... Aynı ortamda yaşarken, birden kaos fırtınası ile sizleri birbirinize düşürüyorlarsa, mutlaka yüksek çıkarları olan insanların ellerine kendinizi teslim etmiş olursunuz… Bir kaosla karşılaşıldığında bu ‘karınca teorisi’ hatırlana;
Gidin bir çölden 100 tane kırmızı ateş karıncası yakalayın. Daha sonra bir başka topraktan 100 tane bildiğimiz siyah karıncayı alın ve bunların hepsini bir kavanozun içine koyun... İlk başta hiçbir şey olmayacaktır.
Daha sonra kavanozu elinize alın, oldukça şiddetli bir şekilde sallayın ve tekrar yerine koyun...
Kavanozun içinde bir anda karıncaların birbirlerini öldürmek için savaştığı bir kaos ortamı göreceksiniz! Kırmızı karınca bunu yapan düşmanın siyah karıncalar olduğunu düşünürken, siyah karıncalar bu kaosun nedeni olarak kırmızı karıncaları görecektir.
Oysa çok iyi bildiğiniz üzere kaosun asıl nedeni sizin ellerinizdir…
Ülkede kaos oluşturan, toplumun huzurunu bozan, hiç tanımadığımız insanlarla bile kavga edecek duruma geldiğimizde şu soruyu soralım lütfen; “Kavanozu sallayan kim?!.”

Ninem diyor ki; Hilekâr dokuz ocak yıkmayınca, bir ocak yapmaz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.