Hedef Avrupa olmalı!

A -
A +

Tebrikler şampiyon... Işıl ışıl, şiir gibi Beşiktaş altın çağını yaşıyor. Ancak beyefendi "Hedef Avrupa olmalı" diye bir vizyon çizdi Beşiktaş'a. 

Özlemişlerdi; karasevdaya tutulmuş gibi takımlarına sevdalanmışlardı. Kar, kış, yağmur, çamur demediler, koca bir sezon ümitle takımlarının peşine düştüler; "O sene, bu sene" diyerek, ama yaşayan Süleyman Seba düsturu sebebiyle; "Aman rakiplerimiz incinmesin" itinasıyla...
İşte o centilmen ruh ve camiada tarihe mal olmuş büyük şahsiyetler; Baba Hakkılar ve Şereflerin o "Temiz futbol" anlayışı içinde mücadele ettiler. Şiir gibi bir futbol; hızlı, seri ve tempolu oyunla ışıl ışıl bir futbol ortaya koydular.
...Ve sonunda yedi yıllık hasreti dün mutlu sonla noktaladılar. Marcello'nun golleri; bir savunmacının yıldızlaşmasından çok Osmanlıspor'u iyi etüt eden bir teknik heyet başarısıydı. Gökhan Töre'nin konum kavgası yapmadan giydiği formanın hakkını verme niyeti, Quaresma'nın o muazzam asisti ve Atiba ile Oğuzhan'ın maestro gibi yönetimi takdire şayandı. Yine "Gitti, gidiyor" denilen Mario Gomez'in o muhteşem gol vuruşu aslında bir kabiliyet ölçüsü olmaktan öte Beşiktaş'ın ne denli karakterli ve mutlu oyuncular topluluğu olduğunun birer işaretiydi ki; kendisini taraflı tarafsız herkese ayakta alkışlattı. 
Öyle ki; dün sabah Tüm Kayder'in toplantısında birlikte kahvaltı ettiğimiz Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş bile "Ben Fenerbahçeliyim ama Beşiktaş bu sezon şampiyonluğu hak etti" diye kutlarken bizim aracılığımızla bir de mesaj verdi. 
"Hani o sene bu sene; bundan sonra her sene" diyorlar ya; şu bundan sonra gösterecekleri başarıyı Şampiyonlar Ligi'nde gerçekleştirsinler de biz de desteğimizi canı gönülden sürdürelim. Çünkü bize sadece sanayide değil, sporda da sanatta da dünya markaları lazım" dedi. 
Bu arada özel notu da paylaşayım. Bir önceki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Beyefendi dün Osmanlıspor mücadelesini seyrederken Fikret Başkan'dan "Bu takımı sakın bozmayın, bizi Avrupa'da da gururlandıracak şekilde kadroyu daha da güçlendirin" diye bir ricada bulundu. 
Fikret Başkan da Sayın Gül'e "Bütün Türkiye'yi gururlandıracak şekilde güçlendireceğiz" diye söz verdi.
Özetlersek bizim sevgili Ercan Yıldız'ın tarifiyle "Şeref'iyle Hakkı'yla" Beşiktaş şampiyon oldu; canı gönülden tebrikler.
Başta Başkan Fikret Orman olmak üzere Şenol Güneş Hocamı ve bütün ekibini canı gönülden kutluyorum. Gayet nazik ve herkesin saygısını kazanacak örnek bir mücadele sonunda bu konuma yükseldikleri için.

MAÇIN ADAMI

Tartışmasız bütün Beşiktaş camiası 

KIRILMA ANI

İnanmışlık

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.