Terim'in çözmesi gerekenler

A -
A +

Ufukta Fransa var, hedefte ise 2008 Avrupa Şampiyonası'ndakinden çok daha iyisini başarmak. Peki bu mümkün mü? Zor!.. 

Millilerimiz; EURO 2016 Fransa öncesi Karadağ karşısında hiç ümit vermedi. Mehmet Topal'ın golü aldatmasın.
Ufukta Fransa var, hedefte ise 2008 Avrupa Şampiyonası'ndakinden çok daha iyisini başarmak. 
Peki bu mümkün mü?
Zor! 
Türk Milli Takımı olarak, turnuvanın başlamasına 18 gün kala hedefe o kadar uzağız ki... Eksiklerimizi anlatmaya nereden başlayayım bilemiyorum.
Antalya'da o muhteşem seyirci önündeki; temposuz, sezonu kapamışçasına etkisiz ve isteksiz futbol ile Hırvatlar, Çekler ve İspanyolları geçebilir miyiz? 
Keşke 'Evet' diyebilsem ama bu ne mümkün!
İngiltere maçına kadar 13 karşılaşmada tek gol yemeyen savunma Karadağ karşısında ters bir top ile abondone oluyor, söyleyin "Final oynamayı kafaya koymuş" bir takıma bu kadar basit pozisyon yemek yakışır mı, yakışmıyor.
Kanaatim o ki savunmanın merkezindeki Mehmet Topal ve Ahmet Çalık ikilisi finalleri taşıyacak gibi değil. Rezerv kadroya bakıyorum; Serdar Aziz ve Hakan Balta'dan başka bu bölgeye yerleştirecek başka oyuncu göremiyorum.
Ya, orta sahamıza ne demeli? Maestro Arda Turan eski gücünden o kadar uzak ki, oyunun yönetimini bir türlü ele alamadı, dün. Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan ve Volkan Şen de yetersizdi, oysa biraz kompakt oynayabilseler, inanın Karadağ'ı sahadan silerlerdi ama ne gezer! Emre Mor genç ve ümit vaad eden biri, ama övgü için çok erken. Nuri Şahin de belli kalitesi olan bir oyuncu ama bence bu bölgede Selçuk İnan'a her zaman ihtiyaç var.
Forvette iyi bir Burak Yılmaz her zaman banko ama Cenk Tosun'un da hakkını teslim edelim, çünkü dün yeteri kadar topla buluşturulamadı. 
Tamam bu bir hazırlık maçı. Karadağ da futbol stili olarak finallerde ilk maçtaki rakibimiz Hırvatistan'a en yakın takım ama dünkü futbolla o ilk maçı kazanmak çok zor.
Oysa bilirsiniz ümitsizliği sevmem.
Eğer söz konusu A Milli Takım ise her zaman beklentiyi yüksek tutar, en iyisine hazırlanırım. Çünkü Türkiye'ye daima en iyisi yakışır.

MAÇIN ADAMI

Volkan Babacan

KIRILMA ANI

Maça hazır
olmamak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.