Bir Pinokyo oyunu!

A -
A +

Terim'in kurgusu hatalıydı, öz güveni olmayan seçim ve kırılgan orta saha ile kâbusa davetiye çıkardı. Umarım, arkası güzel gelir!

Doğrusu zor maçtı Hırvatistan karşılaşması! Popüler oyuncular topluluğuna karşı kazanacak kadroyu sahaya sürmek ve doğru oyunu planlamak gerekirdi. Ancak; Fatih Terim'in Hırvatistan kurgusu kafadan hatalıydı ve zoru imkânsız hale getirdi.
Şaşırdım!.. Öz güveni olmayan bir seçim, kırılgan bir orta saha ve topla buluşamayan bir forvet ile nasıl maç kazanılacaktı?
Ayrıca Terim'in maç stratejisi de kusurluydu; tek forvet mi, çift mi? Eğer, "Bu maçı kazanacağım" diyorsan - papatya falı çekmemeli- karar önceden verilmeliydi. Öyle mi oldu? Terim, "Bir gün önce on biri belirledim" diyordu ama gerçekte forvet son anda kesinleşmişti. Siz bu tabloda takımdaki havayı düşünün!
Bitmedi, sen, günlerce "Emre Mor"u vitrine çıkar, havaya sok… Onun üzerinden "Turnuvanın en genç takımı olacağız" de beklenti oluştur sonra "Büyük umut" olan 18'lik delikanlıyı kenarda oturt.
Bu, acayip bir Pinokyo oyunu değil mi?
Dahası; Ozan Tufan, Selçuk İnan ikilisiyle çift ön libero yapıp, Modric, Rakitic, Brozovic gibi kurtlar sofrasında Oğuzhan'ı tek bırakıp, çiklet gibi çiğnet ve sonra "top öne taşınamıyor" diye limon kabuğu gibi kenara at; yazık değil mi, bu çocuğa?
Hatalar; bununla sınırlı değil. Böyle durumlarda "maçı kurtarması gereken" Arda Turan, Cenk Tosun gibi karakterler de sabun köpüğü olup, eridiler. Yazık!
Tıpkı, duran topu, üç direk arası yerine Eyfel'e gönderen Hakan Çalhanoğlu ve boş pozisyonda topu kaleye gönderemeyen Ozan gibi.
Sonuç; EURO 2016 tutkumuzun alevden dili oluverdi, Luka Modric! Savunmamızın uzaklaştıramadığı topun gelişine vuran Real Madridli yıldızın ustalığıyla özetlenen maç, Milli Takımımız adına çıktığı bu yolda kötü başlangıç ama asla çöküş değil, benim için.
Umarım, ders alınır ve arkası güzel gelir.

MAÇIN ADAMI

Luka Modric!

KIRILMA ANI

Ozan Tufan'ın kalecide kalan kafa şutu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.