Kapı açıldı

A -
A +

Bitmemiş turnuvadan ümit kesilmez!    Taktik, sistem hak getire; Belçika-İrlanda maçını bir adam özetledi. Kim mi?                 Romelu Lukaku! 
Müthiş biri, o; futbolculuk meziyeti genlerine işlemiş babadan oğula geçen veraset vergisi gibi. O iri ve güçlü fiziği ile İrlanda'yı resmen dağıttı. Lukaku orta sahadan öyle bir füze çıkardı ki Belçika'nın 47 dakika boyunca uğraşıp, didinip de atamadığı golü bir vuruşa sığdırarak İrlanda'nın katı inadını kırıverdi.
Doğrusu o şık ve şok gol olmasa Belçika ne Witsel ile ikincisini ne Lukaku ile üçüncü golü bulabilir ne de galibiyete uzanabilirdi. Ne de bize turun umut kapısını aralardı.
Zira Belçika'nın umudu Edin Hazard, De Bruyne ve Carrasso beklentinin altında kalmışlardı. Ayrıca, İrlanda da başarılı ofsayt uygulaması ve ilk gole kadar inanılmaz bir direnç gösteren futboluyla puana oynuyordu. 
Gururumuz Cüneyt Çakır ve ekibi mi?
Helal olsun, bu maçı da alınlarının akıyla tamamladılar.
Ancak bir itirafta bulunayım dün istedim ki Belçika, İrlanda'yı yensin ve EURO 2016 rüyamızın sürmesine katkı sağlasın. 
Diyeceksiniz ki ne katkısı bu?
Malum A Milliler, Belçika, İrlanda'yı biz de son maçta Çekleri yenersek turnuvada 'en iyi 4 üçüncüden biri' olarak üst tura taşınma ihtimalimiz kuvvetlenecekti. Öyle de oldu. 
Ancak? Maç öncesi İrlandalılar da aynı hesabı yapmış olmalı ki, FIFA hakemimiz Çakır'ın her kararını bir peşin hüküm ile protesto ettiler. Bence yersizdi bu protesto. Çünkü Cüneyt Hoca ve ekibinin verdiği her karar yerindeydi.
Belçika adına "ofsayt" diye iptal ettiği gol de İrlandalıların 'penaltı' beklediği pozisyondaki kritik kararı da. 
Sonuç; Teşekkürler Belçika ağzımıza bir kaşık bal çaldığınız için. 

KIRILMA ANI: Füze gibi gol

MAÇIN ADAMI: Romelu Lukaku

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.