Reis işi biliyor!

A -
A +

Bütün ihtimallerin üstünü çizdik… Turist değil tur atıyoruz resmen… Ohh, dünya varmış, şimdi Avrupa ayaklarımız altında… 

Koşun çocuklar koşun! Her biriniz Arda, Emre, Burak, Volkan, Ozan, Hakan gibi yüreği ümit dolu ve birer Ay-Yıldız olarak; güçlü yarınlara, mutlu geleceğe koşun! Çünkü sendelesek de sonuçta başımızı öne eğdirmeyecek bir Milli Takımımız var! Ne mutlu Türkiyem!
Tribünler… Kaptan’ı ıslıklayanlar. Terim ve ailesine göndermeler yapan sabırsızlar… Ne oldu?
Reis işi biliyor… Allah, bu çocukları kem gözlerden ve şom ağızlardan korusun! Maşallah!
Ahh!... O ne kâbustu öyle! Hırvatistan, İspanya.. kötü, hem de hiç beklemediğimiz kadar kötü başlangıçtı. ‘D’ değil sanki “değirmen”di grup… İki maçta; sadece iki kanadımızı değil umutlarımız da öğütülmüş kendimizi tanıyamaz olmuştuk. Her yanımızı afakanlar sarmış, maalesef (!) birbirimize düşmüştük. Heyhattt! Biz bu kadar “zayıf” mıyız, arkadaş? Bitmedik turnuvadan umut kesilir mi, hiç?
İşte o gün; gözü yaşlı analar, öfkeden buharı burnunda tüten işçiler ve boynu bükük genç sevdalılara inat içimdeki ses haykırıyordu:
“Dev uyanmalı artık; ilklerin adamı Fatih Terim ve Türk Milli Takımı bu olamaz! Silkinip, kendimize dönmeliyiz; asla vazgeçmemeliyiz! İnanın, bu kadroda dağları devirecek potansiyel mevcut. Yeter ki, inanalım! Yeter ki, bir olup kenetlenelim! Çek maçı Türkiye’nin ayağa kalkma vaktidir!”
..Ve; maç için dakikaları sayarken ümit dolu yüreğim; - Plasil, Darida, Pavelka ve geriden jet gibi yüklenen Kaderebek'li Çekleri düşündükçe serçe gibi pır pır atıyordu.
Çeklerin 4-3-3 formasyonuna karşı dizilişimiz 4-2-3-1'di… Kadroda ise Terim’in iki kanat hamlesi dışında rotasyonu yoktu. İnandığı isimlerle yola devam ediyordu. Doğrusu da, buydu. Tek fark; forvette Burak Yılmaz’ın ardında Kaptan Arda vardı. Bu ne demek? Kaptan, “Biz bu sonuçları hak etmiyoruz, sorumluluğunu devralıyorum!” demekti.
O da ne? Messivari seri hareketlerle jet hızında maça başlayan Arda, Emre Mor ve Burak üçlüsü, tabelayı daha kafadan 1-0 yapmaz mı? Sevinçten uçuyoruz. Haydi, çocuklar bir daha derken! Çekler yüklenmez mi? Sanki icra iflas memuru hepsi... Kaderebek, kâbus gibi... Neyse ki kalemizde Volkan Babacan var kalede. Ellerine sağlık, milli kurtarıcı! Ayağına kafana sağlık yakışıklı Ozan! Bravo çocuklar…
Bu zafer bize yeter!

MAÇIN ADAMI

İnanmışlar ordusu

KIRILMA ANI

Reis’in çıkışı

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.