Dokunma Almanya gibi yanarsın!

A -
A +

Fransa, ev sahipliği avantajı ve ofansif futbolun hakkını veren bir takım olarak; tâ en başında şampiyon adayımdı. Ama dün bu özelliğinden dolayı kazanmadılar

Almanya bu turnuvadaki en coşkulu futbolunu sergiledi dün gece ev sahibi Fransa karşısında. Fakat neredeyse tek kale oynadıkları bir maçta final ararken şoku yaşadılar. Doğrusu bu; Gomez, Khedira ve Hummels gibi önemli ayakların yokluğuna rağmen beklediğim bir durum değildi. Çünkü buraya tecrübeli kadrosu, akılcı - kontrollü oyunu sayesinde son maçta İtalya gibi bir devi devirerek gelirken hücum futbolunun en iyi icracısı Fransa ile baş edebilecekleri kanaatini uyandırmıştı bende. Yanıldım!
Yanılan sadece ben miyim? Hayır, Löw de yanıldı. Şöyle ki; o bildiğimiz 4-6-0 düzeninde kontrollü oyunu tercih eden Almanya'dan eser yoktu adeta Fransa ile oyun karakterini değiştirmişti. Bu defa hücum oyununu iyi başaran Fransa savunmada kalırken, Almanya bir an önce golü bulup rahatlamak adına açık oyunu tercih etti. Bu ciddi bir riskti. 
Nitekim, Fransa'ya final yolunu da bu riskli oyun açtı. Hem de -FIFA'nın hakem eğitim seminerlerinde "aktif alandaki elle oynama" ile "dokunma" arasındaki farka dikkat çektiği- bir penaltı pozisyonu ile. ...Ki, o ana kadar Almanların yakaladığı onca fırsata karşılık Fransızların Griezmann'ın bir girişimi dışında pozisyonu yoktu. O, elle oynama ve Griezmann'ın Neuer gibi büyük bir kaleciyi terse yatıran penaltısı sonrası, Löw'ün de Almanların da gardı düştü. Boateng'in sakatlanması ise Panzerlerin beyaz bayrak çekmesine sebep oldu. Peki, Portekiz-Fransa finalini kim kazanır? En başından beri şampiyon adayımın Fransa olduğunu hatırlatmak isterim ama dünkü finali Almanya'nın "altın tepsi" içinde sunduğunu hatırlatarak.

MAÇIN ADAMI: Griezmann

KIRILMA ANI: Schweinsteiger'in sebep olduğu penaltı pozisyonu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.