Aşı tuttu!

A -
A +

“Liderler böyle günde belli olur, ya risk alır geleceği kazanır, ya klasik düzen içinde kuşun taşa çarpmasını bekler. Terim; riski tercih etti, doğruyu yaptı.”

Şanslıydık! 2018 Dünya Kupası’na gideceksek, gruptan birinci çıkmalıyız. Çünkü bugünden yazıyorum ikincilik yetmeyebilir.    Değişim; gerekli mi, gerekliydi. Millilerin, ne Fransa-2016 öncesi ne de Avrupa Şampiyonası’ndaki futbol bu ülkeyi mutlu etmedi. 
Fatih Terim haklı olarak radikal değişikliğe gitti.
Arda Turan gündemin en başına oturdu! Bu da normal ancak değişim sancılı olur, arkadaş!
Değişim, cesaret, metanet, fedakârlık ister. Bazen o da yetmez; dün geceki gibi; şans ister.
Hırvatların o yürek hoplatan direkten dönen 4 toptan ikisi gol olsa şimdi ne yapardık?  
Dövünür müydük, hayır!
Artık o devir geride kalmalı.
Niçin? İnandığın yoldan dönmemek için.
Çünkü bu yolda kusurlar, aslında öğrenilmesi gereken birer derstir. Eğer, yaşananlardan ders alınmazsa, ister yıldız olsun, ister sevgili fark etmez; ayrılık zamanı geldi mi, kim olursa olsun kesilmiş çaresiz bir koldur, artık o.
Onun için eskileri eşelemekten vazgeçelim.
Terim riski tercih etti, doğruyu yaptı. Savunmadaki tecrübeli isimlerin önüne koyduğu Ozan, Kaan, Okay, Hakan ve Emre gibi savaşçılarla; Modricli, Rakiticli, Perisicli, Pjacalı Hırvatlar’ı durdurmayı bildi. Yenilen penaltı golüne karşılık Hakan’ın füzesi ile gelen 1 puan önemli, çünkü bu takımda hayat var!  
Oyunun akışına göre iç içe geçmiş; - top rakipteyken savunmada 5-3-2; savunmadan hücuma hızlı çıkarken 4-5-1 ve 4-3-3, topu kanat hamlesiyle rakip alana yıktıklarında 3-5-2 geçişlerini seri halde yapabilen çok değişken formasyonu oynayabilen on bir ile millilerimiz, yarın için ümit verdi. Ancak Emre Mor tek başına maç kazandıracak yıldız değil. Futbol da tek kişilik oyun değil.

Maçın adamı: Hakan Çalhanoğlu, attığı golle umuduzu ve direncimizi artırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.