Kurnaz tilki

A -
A +

Kurnaz tilki Rui Vitoria; yüksek tempolu pas oyununda durduramayacağını iyi bildiği Beşiktaş’ı ilk uzun topta devirmeyi düşündü ama Talisca’yı unuttu.

Talisca’nın golü gruptan çıkmak adına altın değerinde bir puan getirdi ama bu gerçekleri değiştirir mi?
Şampiyonlar Ligi; adı üstünde devler arenası. Bu arenada söz sahibi olabilmek için Spor Toto Süper Lig’deki performansın çok üstüne çıkmak ve minimum hata ile oynamak gerekir. Beşiktaş bunu dün ilk yarıda ne yazık ki başaramadı. Bunda Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in ligden farklı bir on birle maça başlamasının etkisi var diye düşünebilir ve “Niye Cenk yok? Maça niye Talisca ile başlamadı?” diye faturayı Hoca’ya kesebilirsiniz ancak bu doğru olmaz. Hatta yenilen gol için “Ah Marcelo ah!” dediğinizi de duyar gibiyim, ancak bu serzeniş de boşuna. Çünkü o golde hatayı daha başka yerde aramak gerekir. 
O da; Benfica’nın gücünden ziyade nasıl etkili bir kontra atak takımı olduğunu kestirememektir ki; bu manada Benfica’nın teknik direktörünü tebrik etmek gerekir. Çünkü kurnaz tilki Rui Vitoria; dersini iyi çalışmış; yüksek tempolu pas oyununda durduramayacağını iyi bildiği Beşiktaş’ı ilk uzun topta devirmeyi başardı. O savunmanın arkasına atılan uzun topta Salvio’yu kontrol edemeyen Marcelo takım savunmasındaki hatalar zincirinin en son halkasıdır. Nitekim kaleci Tolga o pozisyonda topu çelmeye çalışarak bir anlamda arkadaşının hatasını bertaraf etmeye çalıştı ama yetmedi, yetmezdi de çünkü Beşiktaş’ın bütün oyun kurgusu hücum üstüne yapılmıştı. Oysa geçen maçta da dikkat çektiğim gibi Kara Kartal’ın en zayıf noktası geri dönüşlerdi. O gol de bunun eseriydi. Siz bu ligde bu tür hataları yaparsanız Cervi gibi oyuncular asla affetmez, affetmedi de. Daha da önemlisi, siz bütün oyunu Quaresma’nın üstünden kurmaya çalışıyorsunuz ama o da yetersiz kaldı tıpkı Atiba ve Gökhan İnler gibi. Haliyle orta sahanız öne yeterince top taşımazsa Adriano-Cenk hamlesiyle 3-5-2’ye de dönseniz, erken gol ile geriye düştüğünüz maçı çeviremezsiniz. Eğer elinizde Talisca gibi füzeci yoksa. Bu da sizin Şampiyonlar Ligi’ndeki ümitlerinizi azaltır. 

Maçın adamı: Talisca. O müthiş füzesi ile kazandırdığı puan sebebiyle.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.