Kartal’a görünme!

A -
A +

Beşiktaş silindir gibi ezip geçiyor… Kazanmak, güzel, ancak?   “Eli işte, gözü oynaşta!” derler ya, Beşiktaş da, Akhisar maçını düşüncede; -Galatasaray derbisi ve D.Kiev ile oynayacağı- iki büyük karşılaşmanın gölgesine sıkıştırmıştı. 
O yüzden, bildiğimiz heyecan veren o coşkulu, istekli, tempolu Beşiktaş yoktu dün.. Çünkü öncelikli amacı kazanmaktı.
Nitekim orantısız güç, zengin kadro, özgür düşünce, sistematik oyun, yıldız farkı; kaygılı gittiği Akhisar deplasmanında Beşiktaş’a rahat bir maç kazandırdı.
“Rahat” diyorum çünkü ‘asılmadan maç kazanmak’ ancak bu kalite ile mümkün olur.
Diyeceksiniz ki; ne asılmaması Akhisar’ın sahayı dar ettiği anlar dolu. Doğru; Custodio, Soner, Sami, Lopez ve Rodallega’nın girdiği pozisyonlar, Fabri’yi kalede, Tosic’i savunmada dev gibi büyüttü. Ancak sonuçta bunlara izin veren de golden sonra geriye yaslanan Beşiktaş’tı. Oyunu öyle geride kabul etti ki, Cenk Tosun’a tek bir pozisyon dahi düşmedi. Derbi ve Avrupa maçı için bu tablo oldukça düşündürücü!
Tolunay Kafkas’ın şampiyonu durdurmak adına orta sahayı kalabalık tutup, Rodallega’nın sürpriz ve hızlı hücum becerilerine umut bağlaması ne kadar akılcı görünse de pek işe yaramadı.
Çünkü Beşiktaş’ta kalite kallavi…
İnceci Gökhan İnler’in ara pasında Talisca’nın ustalık dolu klas vuruşu, Beşiktaş’ın farkını öne çıkarmakla kalmadı, Rodallega’yı da terse düşürdü... Caner’in isteği ve mücadeleci futbolunun da hakkını teslim edelim ama...
***
Kazanan haklıdır ama bu gerçekleri yok etmez ki… Beşiktaş, kazanmaya devam ediyor da bu mahkûmiyet neyin nesi?

MAÇIN ADAMI: Talisca
Katkısı büyük, 3 maçta 2 gol 1 asist; Beşiktaş ona, o Beşiktaş’a alıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.