Bu bir Güneş fırtınası!

A -
A +

“Riekerink derbi merbi demiyor, taktik dehasıyla G.Saray’ı uçuruyor! Ama Güneş fırtınası bu, yol verir mi?”

Özlemişiz!
Yan yana maç seyretmeyi. Yaşasın dostluk!                 
Beşiktaş ve Galatasaray’a minnettarız.
Umarım, bu güzellik devam eder.
HHH
Kim demiş Jan Olde Riekerink, ‘Tecrübesiz’ diye? O adam, şişeden çıkan cin gibi Galatasaray’ı 4-2-3-1 düzeninde tarifsiz cesaretle çıkardı, Vodafone Arena’ya . 
Korkusuz, iddialı ve inatçı karakteriyle ilk yarıda büyüledi, beni. Sarı-kırmızılı futbolcular galibiyet için bilenmiş iki ucu keskin birer giyotin gibiydi. 
Haliyle, önde basan Barça görünümlü Beşiktaş’ın tesir gücü, Galatasaray’ın o yüksek direnç ve başarılı karşılaması ile 8. dakikada buharlaşıverdi.
Oyun kurucu Sneijder’ın tecrübesi… Eren’in takipçiliği, Bruma ve Tolga’nın inanılmaz gayreti ile farkı getirdi. Erken gol ile Beşiktaş’ın falsoları öne çıktı. Sahi, o golde neredeydi Marcelo? Böyle alan ve adam paylaşımı mı olur, hiç? Neyse ki ikinci yarı kendini affettirdi. 
Ya orta saha? Oğuzhan ve Olcay’ı ara ki bulasın. Sabri’yi çalım manyağı yapan Quaresma’nın o güzelliğin sonunu getiremeyişine ne demeli? Neyse ki o da affettirdi kendini. 
HHH
İlk yarı topa hakim olan taraf Galatasaray’dı. Böyle derbilerde topa sahip olmak, top ile neler yapacağınızı iyi bilmek kadar önemlidir. İlk yarıda Galatasaray bunu başardı ancak; Şenol Güneş’in engin tecrübesi ve zengin kadrosu; Riekerink’in taktik dehasını Talisca ve Aboubakar hamlesi ile tesirsiz hale getirdi.
Yoksa bugün Cenk ve Marcelo ile Beşiktaş’ın başarılı dönüşü yerine Galatasaray’daki muazzam değişimi ve Riekerink’i konuşuyor olacaktık.

Maçın adamı: Şenol Güneş. Oyuncu hamleleri ve taktik zekasıyla.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.