Varlık içinde yokluk!

A -
A +

Beşiktaş’ı farklı kılan o özellik dün ya kulübedeydi, ya da tribünde. Hal böyle olunca...

Kim der ki; bu takım geçen sezonun şampiyonu?
Kim der ki; bu siyah-beyazlı ekip, şampiyon kadroyu, büyük yeteneklerle takviye eden transfer döneminin yıldızı? Bitmedi, kim der ki, Çaykur Rizespor karşısındaki Beşiktaş ligin şu ana kadar en çok gol atan takımı? 
Sanıyorum, sorulardan sözü nereye getireceğimi anlamışınızdır. 
Varlık içinde yokluk çekiyor Beşiktaş! 
Rizespor karşısına çıkan sürpriz Beşiktaş 11’i daha kafadan Şenol Güneş’in iç dünyasında yaşadığı çatışmaların dışa vurumu gibiydi. Bir teknik adam için galiba en zor şey bu. Yani formayı -elindeki geniş kadroda- hak edene değil de, “Herkesi memnun etmek” adına rastgele dağıtmaktır? 
..Ki, Şenol Hoca, bu yanlışı yapıyor, kaç maçtır, ilk yarılarda. Bunun adı “ARAYIŞ” olamaz!
Eğer Şenol Hoca, bu marijinal tercihlerine devam ederse, bu sezon Beşiktaş’ın en büyük rakibi; ne Fenerbahçe, ne Galatasaray ne de Başakşehir olur. Olsa olsa Şenol Güneş’in üç kulvarda yarıştırmak adına kurduğu o geniş kadro olur. Maçın ilk yarısındaki o sürpriz 11’le Beşiktaş ne oynadığını bilmeyen oyun karekteri oturmamış acemiler takımı gibiydi ve 45 dakikada 3 ayrı sistem denedi. Başkangıç 4-2-3-1, sonra 4-4-2, o da olmadı, 4-3-3. Fakat Rizespor’un 4-6-0 düzeninde o kalabalık orta sahayı nasıl geçeceğini bir türlü fark edemedi. Hal bu ki, “çare kulübede yanında oturuyor, al, Aboubakar, Quarema ve Adriano’yo oyuna hareket, maça heyecan getir. Caner’in o yüksek kenar ortaları da bir işe yarasın” dendiğini sanki Şenol Hoca duymuş gibi hamleyi yapıverdi. Beşiktaş, çölde suya kavuşanlar gibi canlandı ama pas ve top kayıpları yüzünden gol çok gecikti. Bunun adı, “YORGUNLUK” olabilir mi, sanmıyorum ama TFF’nin fikstür ayarı, Beşiktaş’ı belli ki, “zihnen” yormuş... Bence bundan kurtarmalılar kendilerini.

Maçın adamı: Adriano. Şenol Güneş’i ve Beşiktaş’ı ipten alan golüyle...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.