Kazanan haklıdır

A -
A +

Şampiyon Beşiktaş bu kadro planlaması, bu anlayış ve bu futbolla ne içeride ne de dışarıda kolay kazanan olabilir? Neden, çünkü Beşiktaş’ta kafalar karışık. “Kim ne zaman, nasıl oynatılacak?” bir türlü karar veremiyor, teknik heyet. 
On birler hep bilmece; oturmuş bir takım düzeni yok. Sistem ise maça ve rakibe göre değişiyor. Kayseri’de 4-4-2 oynamak istiyor Beşiktaş ama kanatlar hem kurmaca hem de fiyasko. Necip sahada Quaresma ise koca devreyi kulübede geçiriyor? 
Tolgay ve Atiba’nın önünde “oyun kurucu” Talisca ise etrafında duvar pası yapacak kimseyi bulamayınca çaresizi oynuyor. Oğuzhan ve Olcay sakat. Anlayabilmiş değilim sezon başında niye olur, bu sakatlıklar? 
Hucümda Beşiktaş çift forvet, sözüm ona... Forvete top gelmedikten sonra çift olsan ne olur, üç forvet oynasan ne yazar?
Bu düzen altı maçta 5 gol atan Cenk’i etkisiz, isteksiz ve yorgun gösterdiği gibi yılın transferi Aboubakar’ı da ‘çakar almaz çakmak’ gibi kenara atar, atıyor da. Yazık!
Niye? Bu futbolcu, Demba Ba ve Gomez ile kıyaslanıyor da ondan. Yahu, bu takım Gomez’e çalıştığı gibi Aboubakar’a çalışmıyor ki... 
Neyse ki; Şenol Güneş bu manasız denemeden sonra doğru hamlelerle Quaresma ve Ömer ile hem kanatları güçlendirdi hem de maçı kazanmayı bildi. O hamle olmasa bugün zaafları konuşuyor olacaktı, Beşiktaş camiası.
Kayserispor mu? 
Hakan Kutlu inatçı, ofansif oyun karakterini benimsemiş bir teknik adam. Ne var ki; Kayserispor’u doktoru çok, hamalı yok!

MAÇIN ADAMI
Ömer Şişmanoğlu
“Beşiktaş’a üç puanı getiren golü sebebiyle.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.