Büyük Beşiktaş’a imkânsız yok

A -
A +

'Onca eksiğine rağmen Napoli’ye rövanşı da bırakmayan Beşiktaş için hiçbir hedef artık imkânsız değildir…'

Şenol Hoca’nın oyun planı çok başarılıydı. Napoli’ye karşı kora kor oynamak gerekiyordu. Beşiktaş uzun süre bunu başarıyla yaptı. Napoli’yi ilk maçın da ışığında çok iyi analiz edip, elindeki malzemeden optimum verim alacak oyunu oynattı. Bana göre Güneş teknik adamlıkta bu oyunun tartışmasız piridir. Napoli karşısına sürdüğü on bir ve Tosic’in sakatlamasından sonra yaptığı sadece bir değişiklik ile birçok hamleyi birden gerçekleştirerek Beşiktaş’ı daha fonksiyonel düzene kavuşturan kadro mühendisliği ne denli büyük hoca olduğunun göstergesidir. 
Maurizio Sarri yönetimindeki Napoli maça yoğun presle başladı. Önde İnsigne, Gabbiadin ve Callejon ile Beşiktaş’ın ağır savunması yıpratmayı hedeflerken Aboubakar’ı ve Cenk’i de boş bırakmadılar... Geride Koulibaly, Aboubakar’ı kontrol etmek yanında hücum anlamında bir stoperin takım oyununa nasıl katkı sağlayacağının en güzel örneğini sergiledi. Ne var ki, Siyah İnciyi durdurmayı başaramadılar. Aboubakar gol atmasa da penaltıyı kazandırarak üstüne düşeni yaptı. 
Gole kadar Napoli’de diyagonal paslarıyla oyunun yönünü başarıyla değiştiren Caner’in eksikliği Tosic ve Adriano’ya rağmen dün o kadar arandı ki...  Atiba ve Tolgay merkezde Napoli’nin pas yollarını kapamakla kalmadılar öne doğru hızlı oyunda maça tempo kazandıran isimlerdi. Özellikle Atiba harika bir de pozisyon yakaladı, onu atsa tartışmasız Devler Ligi’nde gecenin adamı olurdu. Oyuna sağda başlayıp, solda devam eden Quaresma penaltı dışında vasattı. 
Sonuç olarak Beşiktaş dünkü oyunuyla çok önemli bir yol tuttu.

MAÇIN ADAMI

Aboubakar 

Akıl ve cesur oyunu ile Beşiktaş’a penaltı kazandırmasıyla

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.