Ersun Hoca ne yapsın?

A -
A +

Trabzon, Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’ı da yenip “Bak işte biz böyle büyük bir takımız” mesajını vermek istiyordu ama Fabri izin vermedi
Nerede o eski rekabet?
Nerede Trabzonspor’un İstanbul’daki maçlarına “derbi” kostümü biçilen o şaşalı günler?    
Doğrusunu isterseniz dün Arena’da tarihi bir atmosfer vardı. Herkes, Galatasaray’ı deplasmanda yenen Trabzonspor, benzer bir etkiyi Beşiktaş karşısında tekrarlar mı diye merak içindeydi. Sonuçta; Ersun Yanal’ın da Trabzon’daki kredisini güçlendirmesi için böyle bir çıkışa ihtiyacı vardı. O yüzden; Ersun Hoca’nın risk almayı seven yanı öne çıktı dün.
Ama?
Beşiktaş o kadar güçlü ki… Mesela Trabzonspor tarihinde adı altın harflerle yer alan Şenol Güneş, Karadeniz Fırtınası’nı öyle bir ezberlemiş ki; Ersun Hoca ağzıyla kuş tutsa, bu Beşiktaş’ı taktik anlamda yenme şansı yoktu. Zira uygulayıcıları o kadar zayıftı ki. Onazi’nin orta sahadaki basit top kayıpları; Trabzonspor’un hücum planlarını başlamadan bitiriyordu. Trabzonspor’u dikine oynatacak olan Mehmet Ekici ise markaj altında top alamadığı için geriye döndükçe Beşiktaş’a bu bölgede geniş alan bırakıyordu.
Nitekim maça çift forvetle başlayan Beşiktaş, ilk 15 dakikada biri duran toptan Rhodolfo diğeri penaltıdan Cenk ile iki gol üretince sonuç oyununu bırakıp, tribünlere şova başladı. Bu rehavet öncesi Şenol Hoca’nın büyük özgürlük tanıdığı Quaresma, Bero ile girdiği mücadelede penaltıyı kazandırırken ne kadar klas olduğunu ortaya koysa da çalım sevdası sebebiyle kaybettiği onca top Beşiktaş’a vites küçülttürdü. Atiba’nın araya yuvarladığı topu Aboubakar’ın dışarı vurması inanılır gibi değildi ve futboldaki atamayana atarlar tekerlemesi Yusuf ile Trabzon’a bir gol kazandırdı ama maçı kazandıramadı. Hele Yusuf’un ayağına basması o kaliteye hiç yakışmadı.
Hakem Mete Kalkavan dün vermediği kritik kararlarla futbola yeni bir yorum getirdi! Anlayabilene aşk olsun.

MAÇIN ADAMI

Yusuf Erdoğan

Çalışkanlığı, iyi niyeti ve futbol oynama isteğinden dolayı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.