Liderlik duruşu!

A -
A +

'Ne Avcı’nın fendi Güneş’i söndürebildi ne de Şenol Hoca, Başakşehir’i geçebildi...'

Beşiktaş yorgun... Ama öyle yıldızlara sahip ki; ‘gitti’ denilen maçlarda geri dönüşleri başarabiliyor. Dün de böyle oldu. Başakşehir öne geçtikten sonra Emre Belözoğlu’nun sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalması, orta alanda Beşiktaş’ın hakimiyetini sağladı. Emre’nin kaptanlık bandını sinirle yere fırlatması da bu şanssız sakatlığa bir isyandı. Geçelim; şurası kesin ki; Quaresma Beşiktaş için çok özel biri... Futbolu göz kamaştırıyor, hiç yoktan pozisyon üretiyor. Kornerden Marcelo’ya attırdığı kafa golü de böyle bir teknik zekânın ürünü. 
İlk 15 dakika dışında bu ligin başarılı iki teknik adamının strateji savaşına sahne olan Beşiktaş-Başakşehir maçı aslında her manada nefes kesen bir unvan mücadelesiydi. Benfica karşısında o muhteşem dönüşü gerçekleştiren on biri “yorgun olmalarına rağmen” bozmayan Şenol Güneş’in amacı, belli ki; Başakşehir’i devirip Beşiktaş’ı liderlik koltuğuna oturtmaktı. Ne var ki, Gökhan İnler ve Aboubakar dün etkili olamadılar. 
Ayrıca lider Başakşehir’in mimarı Abdullah Avcı da zirveyi kaptırmamak için karşılaşmaya bütün riskleri alarak başladı. Mehmet Battal, Cengiz Edin Visca ile önde çok adamla baskı kurarken tam saha pres ile oyunu kontrolü altında tuttu. Bu bölümde Ferhat, Cengiz ve Mehmet Battal’ın kurduğu üçgenler pozisyon oluşturmakta oldukça etkiliydi. Nitekim ilk ters topta Cengiz’in o klas vuruşu ile golü üretti. Sonrasındaki o iki net pozisyonu gol yapabilse şimdi önemli bir yol kat etmiş olacaktı. 
Özetlersek, Beşiktaş maç kaybetmiyor ama takım savunmasında öyle hatalar yapıyor ki, Beck ve Marcelo’ya çok büyük yük biniyor. Bu durum Beşiktaş’ın başına ilerleyen haftalarda iş açabilir. Benden uyarması.

MAÇIN ADAMI: Cengiz Ünder
Çalışkan, taktik disipline bağlı, klas ve üretken.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.