Hayat devam ediyor

A -
A +

"Malum, içimiz kan ağlıyor lakin hayat devam ediyor. Kasımpaşa akılcı kontra atak futbolu ile Beşiktaş’ın yenilmezliğine son verdi."

Bu maç teknik ve taktik anlamda ders olarak incelenmeli. Neden?        Malum Kasımpaşa’nın Kemal Özdeş’ten sonra yükselişe geçtiği bir gerçek dün de Beşiktaş önünde 1-0 geriye düşmelerine rağmen pes etmediler, asıldılar, kontraatak oyunu ve Tunay’ın fırsatçılığı sayesinde skoru lehlerine çevirmeyi başardılar. Tebrikler, geçen sezon da benzer bir başarı göstermişlerdi.
Beşiktaş, lig, kupa ve Avrupa’da başarılı bir performans sergiliyor ve istiyordu ki arkası da güzel gelsin. Bu nasıl başarılacak, tabii ki öncelikleri “kazanmak”tı ama Şenol Güneş’in hedefi sadece bu da değildi. O halde neydi? Kazanırken “güzel oyunu” da ortaya koymaktı. Bu en azından Avrupa’daki temsilcimizin kendini aşması için gerekliydi. Doğru oyunu oynamak ancak kadro istikrarı, doğru tertip, taktik ve etkili strateji ile mümkün olabilirdi. 
Şenol Hoca bu manada maça çift forvetle başladı. Kasımpaşa karşısına ideal on birde zorunlu haller dışında değişiklik yapmadı. Sadece savunmadaki değişmezi Marcelo cezalı olduğu için Brezilyalı stoperin yokluğunda formayı Rhodolfo’ya verdi. Bu önemli bir eksiklikti. Zira Atiba ile Adriano’nun ceza sınırında oluşunu da düşünürseniz Beşiktaş’ın ne kadar dikkatli oynamak zorunda kaldığını anlarsınız. Bu yüzden olsa gerek Beşiktaş’ın savunmasındaki zaaflar Gökhan Gönül, Rhodolfo ve Tosic’i hataya sürükledi. 
Bir diğer farklılık ise Quaresma’nın hem oyun kurucu hem Beşiktaş’ın 4-3-3 ile başladığı oyun formatını alan değiştirerek 4-4-2 ve 4-5-1 geçişlerini yapan kilit isim olmasıydı. ..ki, bu hem Beşiktaş’ı rahatlattı hem de Oğuzhan, Aboubakar ve Cenk’e geniş alan açtı. Nitekim Beşiktaş’ın Cenk ile kazandığı gol de böyle bir baskı sonucu geldi. Ama Beşiktaş arkasını getiremedi, Şenol Hoca’nın kupa maçlarının yıldızı Kerim hamlesine rağmen Kasımpaşa’nın akılcı ataklarına engel olamadı ve ilerde çok arayacağı puanlar ve avantaj kaybetti.

Maçın adamı: Tunay Torun. Lider oyun karakteri ile Beşiktaş’ın namağlup unvanına son verdiği için.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.