Yeteneğin adı Talisca

A -
A +

''Büyük beyinler, böyle önemli maçları oynamadan kafada kazanır, tıpkı Beşiktaş’ın Talisca ile süper dönüşü gibi…''

Yıldız olmak, böyle bir şey; hiç ortada pozisyon yokken, tek vuruşla, işi bitirip, takımı rahatlatmaktır.        Tebrikler; Anderson Talisca!
O nasıl bir vuruş öyle? Tek kelimeyle, HARİKA! Yeteneğin altın tepsi içinde sunumu bu! Belli ki; böyle ağır sahalar için önceden çalışılmış bir gol bu. Başta Talisca olmak üzere Şenol Güneş ve ekibini güzel futbol adına kutlarım.
Sonuçta, büyük yetenekler ve büyük beyinler böyle günlerde ortaya çıkar.
Diyeceksiniz ki, tek kişilik oyun mu futbol, değil ama inanın yok böyle bir vuruş, arkadaş… O, sol ayak içi, kaleci Karcemarskas’ı ‘çaresiz seyirci’ durumuna düşüverdi. Ama yapacak bir şey yok.
Belli ki devre arası yaramış, Beşiktaş’a… İyi bir görüntü verdiler, Ankara’da. Eksikler mi? O klasikleşen 4-2-3-1 düzeninde kanatları işletemezseniz, fazla gol üretemediğiniz gibi Ouaresma’yı da eleştiremezsiniz. Çünkü o, böyle sahaların adamı değil.
Yeni transfer Babel, inanın Aboubakar’ın kulaklarını çınlatan kötü bir vuruş dışında hiç ışık vermedi. İlk maçlarda böyle tutukluklar olur, diyelim.
Cenk Tosun mu?
Osmanlıspor gibi kolay pozisyon vermeyen takımlara karşı Cenk’in işi zordu ama o bunu başarıp, gol üretmeyi yine de bildi.
Talisca, Oğuzhan, Atiba üçlüsü kanatlardan destek görse, skor daha da farklı olabilirdi. 
Başkent’e bu zımpara gibi saha hiç yakışıyor mu? Maçın hakemi Ali Palabıyık skora tesir eden hata yapmadı ancak, “FIFA’nın yıldız oyuncuları koruyalım” tavsiyesine dikkat ederse, daha iyi olur. 
Sonuç, lider Başakşehir ve Galatasaray’ın kazandığı bir haftada, Ankara’dan üç puanla dönmek şüphesiz büyük mutluluk, Beşiktaş adına.

MAÇIN ADAMI

Talisca

 Ceza sahasının dışından yaptığı klas gol vuruşuyla… 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.