Derbizede Beşiktaş!

A -
A +

''Soruyorum, Şenol Güneş kulübede olsa maç hiç böyle biter miydi? Diyeceksiniz ki, Tamer Tuna neyi eksik yaptı?''

Travma!    Acı üstüne acı yaşıyor Beşiktaş!     Aboubakar da yetmedi! Kupada Fenerbahçe’den ağır hasar alan derbizede Beşiktaş o travmayı atlatamadı ve tesiri Karabük deplasmanında üç puana mal oldu.
..Ve şimdi; şampiyonluk yarışı Beşiktaş için daha çetrefilli hale geldi. Burası önemli.
Keskin sirke küpüne zarar… Soruyorum, Şenol Hoca dün kulübede olsa maç böyle mi biterdi? Diyeceksiniz ki, yardımcısı Tamer Tuna neyi eksik yaptı? Hayır, eksik Tuna’da değil, Beşiktaş’ın yıldızlarında…
Bakın ne oynamışlar, kocaman hiç! Kaptan Oğuzhan, Atiba’nın yanında buharlaştı. Babel solda kayıp! Oyun kurucu Talisca sözüm ona takımın beyni ve radar gibi olması lazım. Ancak markaj altında tutuldu, kaldı, kafasını kaldırsa Cenk’i gole koşturacak ama hayır, topla cebelleşiyor. Quaresma da hareketli oyundan uzak kalınca Kartal’ın kanatları kırılıverdi. Oysa topla oynayan takım Beşiktaş’tı. Maçtaki tek pozisyon; Quaresma’nın kornerinde Skulason’un çizgiden çıkardığı top. Bir de Atiba’nın harika asistinde Aboubakar’ın golü… Koca Beşiktaş bir maçı böyle mi, oynar?
Hakkını teslim edelim… Karabükspor taş gibi takım… Belli ki, Hırvat teknik adam İgor Tudor disiplinli ve mücadeleci karakterini takımına da yansıtmış. Bravo… Öyle ki, evinde adeta devleşiyor. Nitekim Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’ı da devirdiler. Doğrusu sahaya 5-3-2 düzeninde çıkıp da bu kadar önde oynamak her takımın harcı değil. Tanase, Skulason ve Ceyhun ile öne doğru hamleleri çabuk yapabilen Karabük eğer ilk yarı gol üretemediyse bunun iki sebebi var. Birincisi Beşiktaş kalecisi Fabri diğeri kanatlarda geriden hücuma destek veren Latovlevici ile sağda Kerim’in ayağa garanti paslarla oynamak yerine doldur-boşalta yönelmesidir. İkinci yarı hem Tudor’un yerinde değişikleri hem de ayağa garantili oyun Karabük’ü Zec ve Seleznyov ile coşturdu.

MAÇIN ADAMI

Igor Tudor

Beşiktaş’ı analizi ve  yerinde değişiklikleriyle takımına galibiyeti getiren isimdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.