Şampiyonun şov gecesi

A -
A +

''Fener ve G.Saray havası kaçmış gazoz gibi… Beşiktaş ise ustaları ile zirvede tek başına hava basıyor… ''

 

Şampiyona selam durun, beyler!    Olmaz böyle bir senkronize güzelliği arkadaş… Fenerbahçe ve Galatasaray’ın havası kaçmış gazoz gibi keyif kaçırdığı bir haftada Beşiktaş ustaları ile habire hava basıyor… Yolun açık olsun Kartal!
Aksihar’ın hocası Tolunay Kafkas elindeki malzeme ile nasıl önlem alsın, bu gerçek yıldızlar ordusuna karşı? Çaresiz; oynayanı seyrediyor.
Daha maçın başı… Quaresma sağdan füze gibi fırlıyor; sıfıra iniyor, öyle ki göz ucuyla bile takibi mümkün değil. Nitekim Özer, Sissoko ve Samardzic, Portekizli yıldıza çaresiz yol veriyor… Q7, kalitesi, ustalığı ve görsel güzelliği ile öyle bir asist yapıyor ki; peh, peh, peh! İnanın Cenk’in yerinde o pozisyon da ben de olsam, o kafayı vurur golü yapardım. Beni, iştahlandıran böylesine bir asist işte. Gol krallığına koşan Cenk de iki kişinin arasından yükselip, gerekeni yapıyor, bravo.
İşte; meleke kazanmak, doğru koşuları yapmak, pozisyon almak, takım bütünlüğü gibi kavramların özeti bu…
‘Bu güzellik Galatasaray derbisine nasıl yansır?’ diye düşünürken topla buluşan Oğuzhan-Cenk paslaşması ve onun duvarında Talisca topa sol ayak ile öyle müthiş bir falso veriyor ki, bir kaleci için çaresizliğin daniskası bu… Nitekim Akhisar kalecisi Bora o topa hamle yapmak yerine durup seyretmeyi tercih ediyor.
İşte Beşiktaş’ın büyüklüğünü rakibe kabul ettirdiği anın fotoğrafı bu… Ki, sonrasında Babel’in kaçırdığı akıl almaz pozisyonlar da cabası. Buna rağmen Beşiktaş’ın o kontra yeme zaafı devam ediyor. Eğer Akhisar, Özer ve Cikalleshi ile girdiği pozisyonları değerlendirebilmiş olsa ya da Fabri o atakları önleyemese, bütün bu yukarıda saydığı güzelliklerin anlamı kalmayacaktı, onu da buradan aktaralım.

MAÇIN ADAMI

Quaresma

Liderliği, asistleri ve takımına kattığı
hava sebebiyle.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.