Bozgundan zafere

A -
A +

''Safet Susic dün Advocaat ve talebelerine “Gaflet oyununa düşmeyin” diye hayatta unutamayacakları bir ders verdi.''

Ne maçtı ama inanılır gibi değil... Gelgitleri fazla olan seyir keyfi yüksek, heyecanlı, eğlenceli, bol gollü ve içinde ders niteliğinde önemli veriler taşıyan sıra dışı bir maçtı, Alanyaspor-Fenerbahçe karşılaşması. 
Doğrusu, büyülendim. Hani biri çıkıp da maçtan önce deseydi ki; “Fenerbahçe, ilk on beş dakikada Alanya’dan 2 gol yiyecek ve o şoku hızlı bir şekilde atlatıp, maçı kazanacak.”
İnanın, “Hadi, ya... deli saçması bu; fanteziden öteye geçmez” der ve güler geçerdim bu iddiaya. 
Fakat futbol bu, her türlü sürprize açık ve “olmaz” diye düşünülenler pek ala olabiliyor. 
Ancak, Safet Susic’in hakkını teslim edelim; Alanyaspor, etkili olduğu Fener’i şoke eden ilk 15 dakikalık bölümde harika bir ön hazırlık yapmıştı. Mükemmel bir rakip analiziyle maça 4-3-3 düzeninde başlarken, önde 3 adamla baskı kurmakla kalmamış, 10 numarasız Fenerbahçe’nin direnç noktası; Alper, Ozan ve Mehmet Topal üçgenini de tesirsiz hale getirdiği gibi hızlı hücum çıkışlarıyla Kanarya’nın kanatlarını devre dışı bırakmıştı. Tabii bu taktik başarıda maç stratejisini o ana kadar kusursuz uygulayan ve bu güzel oyunu golle süsleyen Fernandes ile Love’in rolü çok büyüktü.
Alanyaspor, 2 golü yeterli görüp, skoru korumaya çalıştığı 20. Dakikadan sonra yavaş yavaş Fenerbahçe’ye maçı teslim etti. Başta Mehmet Topal olmak üzere, Alper, Atıf ve Fernandao o andan itibaren oyuna fiilen ağırlığını koydu ve maçı almayı bildiler. Bu sadece Alanya’yı değil aynı zamanda deplasman kabusunu yenmekle eş değer bir zaferdi. Tebrikler.

MAÇIN ADAMI

Mehmet Topal

Gitmiş bir maçı çeviren liderliği ve yürekten mücadelesiyle...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.