Devlerin belalısı…

A -
A +

''Beşiktaş, Başakşehir’in üç puan kazandığı gecede Kayserispor önünde evlat kurşunuyla şampiyonluğu- da riske attı…''

 

Beşiktaş-Kayserispor mücadelesi ustaların satranç oyunu gibiydi. Akıl oyununda Sergen Yalçın hocası Şenol Güneş’i çok sıkıştırdı… Büyüklerin korkulu rüyası Sergen Yalçın teknik adamlıkta kat ettiği mesafeyi dün Beşiktaşlılara da kabul ettirdi. 
Aslında Beşiktaş bilinmeyen güç değildi, Sergen Yalçın için o yüzden maçı kazanmak adına özel taktik bir çaba içine girmedi. Oyun kurgusu netti; Beşiktaş’ı Güneş’in silahı ile vurmayı planlamıştı. En öne Welliton’u atarak, Kayserispor’u 4-5-1 düzeninde sahaya sürerken amacı; kalabalık oyuncu topluluğuyla orta alan kontrolünü elinde tutup, bu şekilde hem Atiba, Oğuzhan ve Talisca’yı tesirsiz hale getirerek Beşiktaş’ı kilitlemek hem de Lawal ve Deniz’in öne doğru yapacağı dikine koşu ve paslarda topu kanat adamları Umut veya Varela ile buluşturup, gol üretmekti gaye. Plan, genelde etkili oldu. Şayet Kartal ilk 25 dakikada başarılı bir ofsayt taktiği uygulamamış olsa Kayserispor, ligde Galatasaray ve Fenerbahçe’ye uyguladığı tarifeyi pekâlâ Beşiktaş için de tekrarlayabilirdi. 
Böyle durumlarda takımı rahatlatan Gökhan ve Quaresma’nın eksikliği açıkça hissediliyordu. Sanki Kartal’ın tek kanadı kırıktı. Zira Beck ve Aboubakar bu bölümde varlık gösteremediler. Şenol Hoca bunu fark edip, Babel ve Aboubakar’a kanat değiştirdiğinde biraz olsun rahatladı ama bu hamle yeterli değildi. Tolgay hamlesi ile orta alanı güçlendirirken Aboubakar ile golü de buldu. Ancak Marcelo’nun sakatlanması Beşiktaş’ın savunma düzenini bozdu ve Kayserispor önce Umut Bulut ile beraberliği yakaladı sonra Beck’in ters vuruşuyla öne geçti. Ancak bir akıl oyununa dönüşen mücadele Aboubakar’ın ikinci golüne rağmen Kayserispor, Beşiktaş’a puan kaybettirmekle kalmadı, lige de ayar verdi. 

MAÇIN ADAMI

Sergen Yalçın

Rakip analizi, oyun kurgusu ve teknik adam zekâsıyla.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.