Fener kendini yenilemeli!

A -
A +

Yanlış-larla dolu maçta Lopes’in ters kafası olmazsa Fenerbahçe, Akhisar karşısında inanın derin acılar yaşardı…

Fenerbahçe kazanıyor ama hicran, diz boyu… “Ayrılık” mı, dersiniz yoksa ‘terk edilmişlik’ mi, bilmem… Acı gerçek; ‘yalnızlık’  haykırıyor. Kadıköy’de tribünler boş… Büyük Fenerbahçe’yi farklı ve güçlü kılan hasletlerde ciddi zafiyetler söz konusu.
Hocası Advocaat iğreti duruyor, kulübede, kaledeki Volkan gibi… Hollandalı teknik adam, Volkan’ı Fabiano’ya neden tercih etti, anlamadım. Penaltı pozisyonunda Volkan’a gösterilen kartın rengi, tartışmasız kırmızı olmalıydı, ‘bariz gol şansı’ndan öte topla oynama niyeti olmamasından dolayı. Lakin idare etti, hakem. Diyeceğim, Volkan Demirel gibi bir tecrübe tartışılıyorsa, bunun sebebi aidiyet duygusundaki ötekileştirmedir. Başka bir şey değil.
Savunmada Kjaer çırpınıyor ama çırpındıkça dökülüyor. Orta alanda Aatıf, Alper ve Lens üçlüsünün uyumu, tek artısı bence.
Forvette Van Persie iyi niyetle çalışsa da golcü kimliğinin çok uzağında, pozisyon almada, son vuruşlarda sorun yaşıyor… Haliyle takıma yardım için geriye gelerek Josef’e alan açması en olumlu yanıydı, dün…
Geçelim…
Kupa ve ligde iyi sonuçlar almasına rağmen maalesef fikir eskimesi, yüz eskimesi yaşıyor koca Fenerbahçe… Öyle güvensiz, bedbin ve mental yorgunluk içindeler ki, büyük takım görüntüsünden çok uzaklar!
Kanaatim o ki, Fenerbahçe’nin eski görkemli günlerine dönebilmesi için kulübü yeni bir vizyon büyük hedeflere oynayabilecek taze kana, vizyonel kadroya ihtiyaç var. Uzun sözün kısası; tepeden tırnağa yenilenmesi gerekiyor, Fenerbahçe’nin… Ama bu da kolay değil…
Son söz; bravo Okan Buruk’a taş gibi takım yapmış Akhisar’ı… Vaz Te, Custodio, Soner ve Mustafa Yumlu ile ligde kalmak adına Fenerbahçe’ye direnebildiği kadar direndiler ama güç meselesi bu!

MAÇIN ADAMI

Jeremain Lens

Oyunu yönlendiren ve sonuca katkı sağlayan golüyle öne çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.