Ne yaptın Fabri!

A -
A +

Bunun adı skandal! Bir maytap patlıyor, tribünler sahaya iniyor, nerede güvenlik, ey UEFA? İndirin maskeleri!

 

Durduramazsınız!            Şereflerin, Baba Hakkıların, Sebaların altın adamları inanmış bir kere… Rota belli, Stockholm’e gidiyor Kara Kartal. Durdurulamaz, bu yükselişi!   
Ahh... Maskeli adamlar... O basit hatalar olmasa şen dönecekti Beşiktaş İstanbul’a.  Olaylar, eğer bir istihbarat oyunu değilse futbol büyük tehdit altında, aman dikkat! Bir maytap patlıyor, tribünler sahaya iniyor, nerede güvenlik, nerede önleyici tedbir, ey UEFA?
Gergin başlayan maçta; kaos yönetimi, rakip analizi, hamle zenginliği ve Marcelo gibi öne çıkarılan sürpriz atak oyuncusuyla Şenol Güneş’in aslında stratejisi harikaydı. Marcelo’nun iki denemesi, Fransızların daha başlangıçta yüreğini ağzına getirdi. Ama asıl darbeyi Babel indirdi. O ne güzel bir goldü öyle? Alkışlamaktan yoruldum.
Görmeliydiniz, o an Olimpik Park oldu, sanki Vodafone Arena… Yer siyah, gök beyaz…  
Oysa en önemli iki silahı; Quaresma ve Aboubakar yoktu ama olaylara rağmen korkusuz ve kusursuz oynayan taş gibi bir Beşiktaş vardı sahada…Gökhan, Marcelo,  Tosic savunmada, kilit adam Atiba  ortada iyi maç çıkardılar. Babel’in zekâsı ve fırsatçılığı, Talisca’nın hatasız oyunu, mükemmeldi. Ancak Fabri’nuin hatası pişmiş aşa su kattı, yazık!
Özetle, karanlık gecede tertemiz futboluyla Beşiktaş, maçı kaybetse de iyi mücadele etti. Elinize, yüreğinize, sağlık… 
Ancak futbolu göz alıcı görünmese de, Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla ve Juventus’lu grupta en iyisini yapamasa da Avrupa Ligi’ndeki Lyon, çantada keklik değil… Genç ve yetenekli oyuncularıyla tehlikeli bir ekip. Diakhaby ve Mammana’nın dönüşü ile savunma zaafını çözmüşler. Kenarda Valbuena ve Ghezzal ve golcü Lacezette gibi çabuk oyuncularıyla korku salıyorlar. Dinamik futbolu, menzili bulan pas ve şutları ile Tolisso ve Fekir her an maçı çevirebilecek lider oyuncular. Ayrıca, Roma’yı eleyip, çeyrek finale yükselen Bruno Genesio’nun adamları, 4-3-3 ve 4-4-2; her iki sistemi de iyi oynuyor. Aman dikkat!

MAÇIN ADAMI

Talisca

Oyunu yönlendiren hatasız futbolu, etkili pasları, asisti ile maçın yıldızıydı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.