Tura inanıyorum

A -
A +

Şu günlerde en çok muhatap olduğum soru, "Beşiktaş-Lyon’u nasıl eler?" sorusu. Aslında formül basit.  
Biliyorum... 
Beşiktaş'ın tur şansı, Lyon'daki maça göre daha zayıf. Ancak yine de imkansız değil. Sahi neden tur atlamayalım? Normalde Beşiktaş, Lyon’u eleyemez mi, elerdi.
Şimdi şartlar ağırlaştı doğru ama tur imkansız mı, hayır. Deplasmanda ele geçen o tur fırsatını Beşiktaş altın tepsi içinde rakibine sunmasa bugün daha başka bir heyecan içinde geçecekti, Lyon karşılaşması. 
Şenol Güneş’in skoru korumak adına yaptığı o anlamsız hamle maçı, 1-0’dan 2-1’e getirdi ve Fabri'nin çalım sevdasıyla, pişmiş aşa su katıldı. Ancak, hâlâ tur ümidi var. Kaynağı, "Beşiktaş’ın birçok takımı çaresiz bırakan kendine özgü oyun karakteri", diyeceğim ama hayır, o değil. Zira Lyon karşısında gördük ki, o oyun karakteri Lyon'a karşı tutmadı. 
Topu rakibe bırakan ve güçlü takım savunması ile rakibin gardı düştüğü anda oynanan tempolu futbol Lyon'u devirmeye yetmedi. Aksine, Beşiktaş ne zaman geriye yaslansa pozisyon verdi, gol yedi. Ne zaman önde baskı kursa gol buldu, pozisyon üretti. 
Diyeceğim, Beşiktaş tur adına o baskın futbolu İstanbul'da da tekrarlanmalı. Fakat, sıkıntı da bu ya... Kadro eksik Aboubakar, Quaresma ve Mercelo bu maçta olmalıydı ne var ki üçü de yok. Adriano’nun ise yetişip, yetişmeyeceği hâlâ şüpheli. Bu şartarda Hoca'nın takım tertibi ve on bir seçimi kolay değil. Çaresizlik içinden çare çıkaracak Şenol Hoca. Büyük ihtimal; Marcelo’nun yokluğu Necip, Adriano'nun eksikliği  risk içerse de Caner ile kapatılacak. Bu doğru olur mu, olur. Solda Caner - Babel sağda Gökhan-Ömer Şişmanoğlu ikilisi kanatimce harika olur. Lyon'un kanatlardaki dinamitleri Valbuena, Ghezzal ortada her an maçı çevirebilecek oyuncuları Tolisso, Fekir ve golcüsü Lacezette ancak bu şekilde tesirsiz hale getirilebilir. 
Maç stratejisi mi, Lyon’daki ilk 14 dakikalık baskın futbola göre olmalı. 
Tabii, doğru bir maç stratejisiyle... Özellikle de Beşiktaş golü bulduğunda anda ki, burası önemli... Sonuçta Beşiktaş, Avrupa Ligi’ndeki en genç ve yetenekli oyunculardan kurulu ve ilk maçı 2-1 kazanmış bir ekibe karşı oynayacak. Dolayısıyla Beşiktaş, hakemin son düdüğüne kadar diri kalmalı. Diyeceğim o ki, eğer bunları başarırsa Beşiktaş adına Arena’nın 12 oyuncu etkisi yapan o müthiş atmosferinde tur hayal olmaz.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.