Güneş Beşiktaş’ı aydınlatıyor

A -
A +

Arayış!.. Şenol Hoca radikal değişikliklerle kafasındaki sorulara cevap aradı. Bu riskli arayışta 
Tolgay ile Tosic’i kazandı.

 

Kaçan balık büyük ise üzüntüsü de ağır olurmuş… Beşiktaş; UEFA’da yarı finali bir penaltı ile kaçırınca lige dönüşü sert oldu…
Şenol Hoca, Adanaspor maçında radikal değişikliğe gitti… İki kanat adamı, bir forvet ve ön liberoyu kulübeye çekerek sadece takımın iskeleti ve de kimyasıyla oynamadı, yıldızlara da kendince mesaj verdi.
Neydi o mesaj?
Hocanın altını çizdiği, “Gelecek geçmişten daha önemlidir” planlaması mı, asla. Öyle olsa; bugün büyük gürültü kopardı.
Söyleyin, Quaresmasız, Cenksiz ve Adrianosuz olur mu, Beşiktaş hiç?
O halde dünkü değişimi yeni sezon yapılanması olarak görmemeli. O bir aydınlanma arayışı... Bu saatte neyin araması demeyin, Bu formasyon, rakibin gücüne endeksli saha içi dizaynıdır ki; Tolgay ve Oğuzhan’ın ofansif anlamda daha etkin rol farklılaşmasıdır...
…Ki; Beşiktaş’ın o kemikleşen 4-2-3-1 düzenden, tek ön liberolu sisteme; 4-1-4-1’e dönmüş olması, riskliydi ama olması gereken de buydu, bence.
Başakşehir’in Rize beraberliği ile yarışta psikolojik olarak rahatlayan Beşiktaş’ın ligin dibindeki Adanaspor’a savunma oynaması doğru olmazdı ki. Aksine maçı kazanmak adına risk alınmaya değerdi. Şenol Hoca da onu yaptı. Hakkını teslim edelim yeni formatta Tolgay harika oynadı, Aboubakar, Oğuzhan ve Talisca’ya “Al da at” türünden nefis ortalar yaptı… İki goll de böyle geldi. Quaresma ise farkını Tosic’e attırdığı golle gösterdi.
Ancak Adanaspor çetin ceviz çıktı, zaafları iyi gördü, Beşiktaş savunmasının arkasına atılan topları Ronie ve Guaye ile değerlendirmeyi bildi. Ama heyecan tazeleyen bu goller, Adanaspor için prestijden öteye geçmedi.

MAÇIN ADAMI

Tolgay Arslan

Klas futbolu, 
akıl dolu pasları ve etkili presiyle sonuca büyük katkı 
sağladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.