Avcı, av oldu Advovaat'a

A -
A +

''Başakşehir karşısında Fenerbahçe grogi oldu ama maçı ve turu bırakmadı. Rövanş harika olacak.''

Final gibiydi...             O ne hırs, ne yürekten mücadele? İnanın, nefesimi tutarak seyrettim; Başakşehir-Fenerbahçe arasındaki yarı final mücadelesini. Tempo, pozisyonlar ve goller muazzam. 
Sanki, kupa iki ayaklı oyun değil de tek maçmış gibi; sağdan, soldan, ortadan var gücüyle yüklendi Başakşehir, işi kafadan bitirmek için.
Abdullah Avcı’yı kutluyorum, bu kadar eksik ve hüzünlü bir ortamda Fenerbahçe’nin zaaflarını doğru tespit ettiği için. Ancak unutmamalı maç 90 dakika ve soğukkanlılığı elden bırakmamak gerekir, oyundan kopmamak için, 
Maalesef Avcı, av oldu Advocaat’a.
Oysa özel yetenekler vardı, maça damgasını vuran. Mesela Cengiz Ünder. 
O ne takipçilik, nasıl bir patlayıcı güç ve de 11 dakikaya sığdırılan ne harika goller. Hayran oldum. Şu kesin ki, Türk futbolu Arda Turan’dan sonra yeni bir yıldızı sunuyor dünya vitrinine. Gururla izleyelim... 
Cengiz’in, Adebayor’un vuruşunda Volkan’ın klasını konuşturduğu kurtarışı harika bir takiple gole çevirişi jeneriklikti. İnanın o an kalede bir değil, iki Volkan olsa önleyemezdi o golü. Anlayamadığım şey, böyle bir oyuncuyu Şener başta olmak üzere Fenerbahçelilerin neden marke etmediğiydi? 
Bu sorunun cevabını ararken sağdan Visca maden bulmuş gibi İsmail’i çalımlayıp geçti, Cengiz’i yıldızlaştırdı. 
Şaşırdım, Dirk Advocaat ve öğrencilerinin çaresizliğine. Kanatları kırılır mı, Kanarya’nın hiç. Oysa Fenerbahçe için kupa hayali, elmas gibi özel bir tasarımdı bu sezon. Diyeceksiniz ki, Fener üç maçtır kazanıyor da ne oynuyor? Hayır, bu haksızlık! 
Nitekim dün de düşe kalka oynadı ama Fenerbahçe bu; düşer kalkar da sonunda Ozan ve Van Persie gibi yetenekleriyle büyümesini bilir. Böyle bir özelliği vardır bu takımın. Onu büyük yapan da bu yanıdır.

MAÇIN ADAMI

Cengiz Ünder

Futbol zekâsı, çabukluğu, patlayıcı gücü ve golleriyle Başakşehir’i
sırtladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.